default-image

Φαβορί για την άνοδο το Ηράκλειο;

Μπάσκετ
Φαβορί για την άνοδο το Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωνία λαμβάνει σύντομα τέλος. Πιθανότατα την Τετάρτη, αλλά σίγουρα πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος που θα γίνει την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί ποια ομάδα θα καλύψει το κενό που προέκυψε στην Α1 μετά την απόσυρση της Κηφισιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Ηράκλειο είναι έτοιμο για το χρίσμα και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά το 2004. Η ομάδα της Κρήτης, που πέρσι αγωνιζόταν στη Β' Εθνική και πήρε την άνοδο ως επιλαχούσα στην Α2, φέρεται-μάλιστα-να έχει κάνει σημαντική προεργασία για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Λέγεται πως ήδη έχει προχωρήσει στη στελέχωση του τεχνικού τιμ κι έχει κάνει κινήσεις για το ρόστερ της, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα αφού ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ατού του Ηρακλείου είναι πως πρόκειται για «καθαρό» από χρέη σύλλογο, που εκπροσωπεί έναν μεγάλο νομό και διαθέτει ένα μεγάλο γήπεδο («Δύο Αοράκια»).

Καλές πιθανότητες για τη διεκδίκηση της θέσης είχε μέχρι πρότινος και η Δόξα Λευκάδας, αλλά όλα δείχνουν πως θα χάσει στο νήμα την άνοδο. Αρκαδικός και Καβάλα, που υποβιβάστηκαν την περασμένη σεζόν, αλλά και ο Πανιώνιος με τον Ηρακλή, διεκδίκησαν τη θέση αλλά δεν έφτασαν ποτέ πραγματικά κοντά στην άνοδο.

Σήμερα συνεδριάζει η πενταμελής επιτροπή, που αποτελείται από τους Τάκη Τσαγκρώνη, Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο, Γιάννη Ψαράκη και Μιχάλη Μελλή, η οποία θα κάνει την εισήγησή της στην ΕΟΚ, το ΔΣ της οποίας θα ανακοινώσει την απόφαση, λογικά αύριο Τετάρτη  καθώς στην Πέμπτη είναι η κλήρωση της Α1 μπάσκετ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News