default-image

Αλλάζει αγώνισμα ο Βολικάκης

Σπορ
Αλλάζει αγώνισμα ο Βολικάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μεγάλη απόφαση να αφήσει το αγώνισμα που τον καθιέρωσε, το κέιριν, και να επικεντρωθεί στο πολυσύνθετο όμνιουμ πήρε ο Χρήστος Βολικάκης ο οποίος πείσμωσε από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο Ρίο και πλέον εμφανίζεται έτοιμος να ψάξει την τέταρτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ το πανελλήνιο πρωτάθλημα όμνιουμ. Ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε στις κερκίδες του ποδηλατοδρόμιου και είδε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών τους οποίους τον επόμενο χρόνο θα έχει αντιπάλους. Και αυτό γιατί ο 28χρονος Βολιώτης αφήνει πλέον τα παραδοσιακά αγωνίσματα ταχύτητας, όπως το κείριν και το σπριντ, και επικεντρώνεται στο όμνιουμ.

Ο Βολικάκης οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από εξέταση στη μέση του από τον γιατρό της Ολυμπιακής επιτροπής. Στο αριστερό σημείο όπου είχε υποβληθεί σε αποκατάσταση κήλης πριν από οκτώ μήνες, ο 28χρονος δεν παρουσίαζε το παραμικρό πρόβλημα. Αντιθέτως πρόβλημα υπήρξε στη δεξιά πλευρά καθώς διαπιστώθηκε παρουσία κήλης που θα εξαφανιζόταν μόνο μετά από «νυστέρι».

Σε περίπτωση χειρουργείου ο Βολικάκης θα έμενε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Κάτι τέτοιο δεν το ήθελε και έτσι η στροφή προς το όμνιουμ ήταν η ιδανικότερη λύση. Η προπόνηση για το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί ασκήσεις και γυμναστήριο που δεν επιβαρύνει τόσο πολύ τη μέση, όπως αντίθετα συμβαίνει στο κέιριν. «Ο στόχος μου είναι ο,τι έχω καταφέρει στο κέιριν να το κάνω και στο όμνιουμ, στο σκρατς και το elimination. Έχω στο μυαλό μου την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο αγώνισμα του όμνιουμ. Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη όπως και ο στόχος. Πολλοί το προσπάθησαν, λίγοι τα κατάφεραν. Φυσικά θέλω να είμαι μέσα στους λίγους», είπε ο Βολικάκης στο Sportsfeed.

Κόντρα στα προβλήματα στο Ρίο

Ο έμπειρος ποδηλάτης μετράει ήδη τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ρίο δεν έδειξε τον πραγματικό του εαυτό καθώς τερμάτισε στη 12η θέση του κέιριν. Ωστόσο στη Βραζιλία, δεν του πήγαν όλα τόσο ρόδινα. «Τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Καταρχήν δεν είχαμε μηχανικό στην ομάδα. Ο μηχανικός ήρθε παραμονές του αγώνα. Πάθαμε αρκετά λάστιχα και χάσαμε κάποιες ημέρες προπόνησης μέχρι να μας φέρει τα καινούργια λάστιχα. Κάποια στιγμή έσπασε η σέλα του ποδηλάτου οπότε αναγκαστικά προσπαθούσαμε μόνοι μας να βρούμε λύση και γι'αυτό. Ο φυσιοθεραπευτής, του οποίου είχα πληρώσει τα έξοδα για να είναι μαζί μου στο Ρίο, δε μπορούσε να μπει τις περισσότερες ημέρες στο στάδιο γιατί δεν είχε διαπίστευση. Είχα γίνει μηχανικός και μασέρ του εαυτού μου!», σημείωσε ο 28χρονος που αντιμετώπισε ποδηλάτες όπως τον Κάλουμ Σκίνερ, τον Ντμίτρι Ντιμιτρίεφ και τον Μαξιμιλάν Λέβι. «Στο Ρίο ήμουν ο μοναδικός αθλητής που δεν είχε κάποιον άλλον «ρεζέρβα». Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν συναθλητή στις προπονήσεις γιατί σε βοηθάει να δεις ποια θέση πάνω στην πίστα σε ευνοεί περισσότερο. Όταν προπονείσαι μόνος σου, αυτό δε μπορείς να το αντιληφθείς».

Οι συγκεκριμένες δυσκολίες κάθε άλλο παρά απογοητεύσαν τον Βολικάκη. Μετά το Ρίο έκανε μόλις μία εβδομάδα διακοπές και ξεκίνησε προπονήσεις υπό τις οδηγίες το Δημήτρη Χίου. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας. Ο Βολιώτης ποδηλάτης θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ αλλά και πάλι ως θεατής καθώς δε θέλει να μπει από τόσο νωρίς δυνατά σε αγώνες. Οι πρώτες του υποχρεώσεις στο όμνιουμ θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Ως αθλητής του κέιριν ο Βολικάκης γνώρισε τις μεγαλύτερες διακρίσεις του. Το 2005 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων και το 2008 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο ανδρών.

Πηγή: Sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News