Αθλητισμός

Περιμένουν την απόφαση για την άνοδο στην Α1 στο "Ηράκλειο"

Για την προσεχή Πέμπτη (19:30)  έχει προγραμματιστεί  η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Basket League, με τις ομάδες να μαθαίνουν το πλήρες πρόγραμμά τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό που πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι ποια ομάδα θα συμπληρώσει το παζλ και θα αποτελέσει το τελευταίο του κομμάτι.

Θυμίζουμε πως το Ηράκλειο,  ο Αρκαδικός,  ο Πανιώνιος, η Δόξα Λευκάδας, ο Ηρακλής και η Καβάλα (σ.σ.: το Παγκράτι αποσύρθηκε από τη διεκδίκησή της) είναι οι πέντε ομάδες που διεκδικούν τη wild card, με τις εξελίξεις να αναμένονται αρκετά σύντομα. Σήμερα Τρίτη άλλωστε θα συνεδριάσει η πενταμελής επιτροπή, που αποτελείται από τους Τάκη Τσαγκρώνη, Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο, Γιάννη Ψαράκη και Μιχάλη Μελλή, η οποία θα κάνει την εισήγησή της στην ΕΟΚ προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την τελευταία κενή θέση στην Basket League.

Κι ακολούθως, μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη (7/9), θα συνεδριάσουν τα μέλη της Ομοσπονδίας προκειμένου να καταλήξουν στην επιλαχούσα ομάδα.

Σε πρώτη φάση, ουδείς γνωρίζει ποια ομάδα έχει το προβάδισμα, αφού όλα παραμένουν ρευστά… Στην ομάδα του Ηρακλείου κρατούν χαμηλούς τόνους αναμένοντας τις σχετικές αποφάσεις χωρίς να κρύβουν την επιθυμία τους για επιστροφή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ μετά από μία δεκαετία.

Οι παράγοντες του Ηρακλείου στις επαφές που έκαναν κατά την κατάθεση του φακέλου, επεσήμαναν στα στελέχη του ελληνικού μπάσκετ  ότι όλη η πόλη στηρίζει το ενδεχόμενο επιστροφής της ομάδας στην Α1.

Οι φορείς της πόλης, οι παράγοντες  και ο κόσμος έχουν δείξει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις.

Στην λίστα και ο Σίνης

Την ίδια ώρα σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Βασίλης Ράλλης συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του και αύριο θα έχει την ευκαιρία να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα αφού το Ηράκλειο θα υποδεχτεί το Ρέθυμνο Cretan Kings στα «Δύο Αοράκια», στο πρώτο φιλικό των δύο ομάδων.  Παράλληλα συνεχίζεται ο σχεδιασμός και ανάλογα της απόφασης για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα περίοδο θα ληφθούν και οι αποφάσεις για την ενίσχυση του δυναμικού.

Στη μεταγραφική λίστα το τεχνικού του Ηρακλείου φαίνεται πως είναι  και ο Γιάννης Σίνης  που αγωνίστηκε το 2013 στο Ρέθυμνο  και στη συνέχεια στην Καβάλα. Ο ύψους 2.06μ. φόργουορντ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από ένα χειρουργείο στο γόνατο και  δηλώνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει.                  

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια