default-image

Εδώ σε θέλω Κοντονή, εξυγίανση με κουκουλοφόρους;

Ποδόσφαιρο
Εδώ σε θέλω Κοντονή, εξυγίανση με κουκουλοφόρους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μας άρεσε η απόφαση της Football Leaque να τιμήσει τον Γιώργο Γκιρτζίκη σ' αυτές τις συγκυρίες και εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ. Το τονίσαμε, σχολιάζοντάς το και στην πρώτη φετινή ραδιοφωνική μας εκπομπή. Θα μπορούσε να το πράξει η διοργανώτρια, αργότερα, αν εκτιμούσε στοιχειωδώς, την θεσμική της οντότητα.

Αλλά, έτερον εκάτερον…

Η εισβολή των «κουκουλοφόρων» στην κλήρωση, ήταν μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη, ότι η ανωμαλία στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι μεθοδευμένη από κύκλους του ίδιου του ποδοσφαίρου, που την έχουν επιλέξει ως βασικό εργαλείο αντιπαράθεσης. (Να κάνανε πρόβα, εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ, στα Χανιά, οι αδίστακτοι;)

Είναι εγκληματικό και ουτοπικό να  χρησιμοποιείται και από τον οποιονδήποτε μέτοχο της εξουσίας, ο όρος «εξυγίανση». Το συμβάν-όνειδος, κάνει επιβεβλημένη την υιοθέτηση της πρότασης για συναίνεση, που θα εκφρασθεί στις εκλογές της ΕΠΟ χωρίς παρατάξεις, για μια διοίκηση που θα έχει το κύρος (μέσα από τα πρόσωπα) που θα αποκαθιστά θεσμικά εκτρώματα. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η μόνιμη και επίμονη πρόταση του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου, στην κεντρική σκηνή, δικαιώνεται, από μαφιόζικες μεθόδους και εκδηλώσεις υποκόσμου.

Εδώ σε θέλω Κοντονή, να ψάξεις και να βρεις...

Ποιοί το έχουν κάνει συνήθεια; Ποιοι στέλνουν μπράβους και χαμένα κορμιά σε διαδικασίες, φοβερίζοντας και άλλα; Δεν ξέρεις κύριε υπουργέ; (Δεν... ξέρεις;)

Ποιοί ήταν πίσω από τους εισβολείς που πέταξαν φωτοβολίδες, έσπασαν τραπέζια, εκσφενδόνιζαν καρέκλες, κατέστρεψαν φορητούς υπολογιστές δημοσιογράφων, τραυμάτισαν φωτογράφο, έριξαν κάτω κάμερες και ήρθαν στα χέρια με άνδρες ασφαλείας που βρίσκονταν στο χώρο; Εδώ δεν έχει κασέτες; (!)

Πήγαν από μόνοι τους;

Η Δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννη Πολεμαρχάκη, στο neakriti.gr λέει πολλά:  "Με λυπεί, που αυτοί που θέλουν να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο, ουσιαστικά προκαλούν μόνο διχασμό...".

Επισύναψη από ρεπορτάζ του τύπου:

  • Κατά την εισβολή τους οι κουκουλοφόροι φώναξαν προς τους παρευρισκομένους «Άντε γ@@@τε μ@@@α που θέλετε και κληρώσεις», ενώ αποδέκτης σφοδρής λεκτικής επίθεσης έγινε και ο Γιώργος Γκιρτζίκης.
  • Παράλληλα, έσπασαν το αυτοκίνητο Mercedes του Καλογιάννη, τον καθρέπτη της Porsche του Καρυπίδη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέρασαν μέσα από παιδική χαρά γεμάτη με παιδιά.
  • Αμέσως μετά την επίθεση βρέθηκε στον χώρο μπρελόκ με διακριτικά του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα τον κτίριο του Κεντρικού Συνδέσμου των «πρασίνων».
  • Από τις άγριες συμπλοκές των αγνώστων με τα άτομα ασφαλείας που κράτησαν περίπου 5λεπτά, τραυματίστηκε ένας φωτογράφος, ενώ υπάρξαν κι άλλοι τραυματισμοί ευτυχώς όχι σοβαροί. Σκεφτείτε μόνο πως στην εκδήλωση ήταν αρκετά μικρά παιδιά από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα...
  • Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αιτίες της επίθεσης είναι πως έγινε για να καθυστερήσει κι άλλο η έναρξη του πρωταθλήματος.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση φαίνεται πως ήταν οργανωμένη, αφού έγινε απόπειρα να επιτεθούν κυκλικά, καθώς μια ομάδα χτύπησε αρχικά έναν σεκιούριτι στην κεντρική είσοδο, του πήρε την ενδοεπικοινωνία κι έτσι προχώρησε ανενόχλητη και έκανε το ντου.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News