default-image

Γεμίζει αποστολές το Παραολυμπιακό Χωριό

Αθλητισμός
Γεμίζει αποστολές το Παραολυμπιακό Χωριό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Παραολυμπιακό Χωριό παίρνει μέρα με τη μέρα ζωή. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η καρδιά του Χωριού αρχίζει να χτυπάει και πάλι παρά τα όποια προβλήματα. Οι αποστολές φτάνουν η μία μετά την άλλη, τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων γεμίζουν σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι προσωρινοί ιδιοκτήτες τους και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τους Αγώνες έχει ξεκινήσει!

Κι αν όλος ο πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη των αγώνων, κάποιοι σίγουρα ανυπομονούν για την λήξη τους. Πρόκειται για τις χιλιάδες οικογένειες που θα κατοικήσουν σε αυτά τα διαμερίσματα με την ολοκλήρωση των Αγώνων. Από την οργανωτική επιτροπή καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξουν σοβαρές ζημιές στα διαμερίσματα του Παραολυμπιακού Χωριού, με μέσα που σε πολλές των περιπτώσεων είναι μάλλον για γέλια.

Για παράδειγμα το ανανσέρ (το ένα από τα τρία) που βρίσκεται στον πύργο 16 ορόφων που διαμένει η ελληνική αποστολή, μοιάζει περισσότερο με φωτογραφικό (σκοτεινό) θάλαμο, αφού τα τοιχώματά του, όπως και το δάπεδό του είναι επιμελώς διαμορφωμένα (με σκούρα σεντόνια) για να μην υποστούν ζημιές από τα αμαξίδια των αθλητών.

Το ίδιο και στα πατώματα των διαμερισμάτων όπου το δάπεδο είναι ξύλινο. Η ζελατίνη δεν έχει βγει από τη θέση της, έτσι ώστε με τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι εργολάβοι να μην είναι υποχρεωμένοι να τα ξηλώσουν για να βάλουν καινούργια.

Η καθαριότητα των διαμερισμάτων είνια μια άλλη υπόθεση, αφού δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία, έστω κι αν καθημερινά πηγαινοέρχονται διάφορα συνεργεία καθαρισμού. Περισσότερο τους ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το (αυστηρό) οκτάωρο, παρά να καθαρίσουν σε βάθος τα διαμερίσματα, τα οποία (τουλάχιστον τα μικρότερα) στοιχίζουν από 70 έως 130 ευρώ, ποσό απλησίαστο για τον μέσο Βραζιλιάνο.

Για κάποιες οικογένεις, το Παραολυμπιακό Χωριό, αποτελεί το όνειρο μιας ζωής, αλλά θα το ζήσουν από τον επόμενο μήνα, οπότε και σταδιακά θ` αρχίσει η παράδοση των εγκαταστάσεων. Μέχρι τότε, Παραολυμπιακοί και προσευχές στον Λυτρωτή Θεό του Ρίο για όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News