Αθλητισμός

Στηρίζει τον αθλητισμό ο ΣΑΕΠΗ

Mε  αφορμή την μετεξέλιξη της ιδέας τους σε δημιουργία Συλλόγου, τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του ΣΑΕΠΗ, πραγματοποίησαν Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να γνωστοποιήσουν στο κοινό τις προθέσεις και τους στόχους του.

Πριν λίγο καιρό μερικοί άνθρωποι του αθλητισμού με ιδιαίτερη αγάπη και παρουσία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα συλλογικό όργανο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, στους παλαίμαχους και στους αθλητές ΑΜΕΑ.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Κος Γιώργος Κατρινάκης δήλωσε για τη φιλοδοξία του Συλλόγου: ‘’Είναι να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει σήμερα και αφορά την υγειονομική εξασφάλιση, την στήριξη και ενίσχυση των νέων ποδοσφαιριστών.”

Τρείς βασικούς άξονες, αρχικά, έχει βάλει στόχο η προσωρινή διοίκηση έτσι όπως τους έθεσε ο πρόεδρος της συνεχίζοντας: “1) Θα προσπαθήσουμε να γενικευθεί ο προαθλητικός έλεγχος των αθλουμένων, σύμφωνα με τους κανόνες της αθλητιατρικής επιστήμης ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα. Για παράδειγμα δεν νοείται σήμερα αθλούμενος που δεν έχει υποβληθεί σε βασική κλινική εξέταση, σε υπέρηχο καρδιάς και σε βασικό αιματολογικό έλεγχο.2)Να εξασφαλίσουμε ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους σε περίπτωση ατυχήματος ιατρική κάλυψη αλλά και βοήθεια για την περαιτέρω αποκατάσταση. Και 3) Να διαθέσουμε ιδιαίτερα για τους φτωχότερους χορηγίες υποτροφίες και άλλες υλικές και ηθικές βοήθειες”.

Ο Σύλλογος ήδη έχει εξασφαλίσει χορηγίες και υποτροφίες για εκμάθηση Ξένων Γλωσσών Computers αλλά και Επαγγελματικής κατάρτισης.

Θα υπάρχουν εκδηλώσεις ,ανακοινώσεις ,ομιλίες, συζητήσεις επιστημονικές προβολές και αρθογραφία στον Τύπο. Οι οικονομικοί πόροι θα προέρχονται από τις εισφορές των μελών αλλά και από χορηγίες, δωρεές, εκδηλώσεις και την διεκδίκηση προγραμμάτων και επιχορηγήσεων που θα διατεθούν ολοκληρωτικά στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Εκτός του ΔΣ θα υπάρχει και Επιτροπή Διαφάνειας από προσωπικότητες του χώρου. Να σημειώσουμε ότι μια πρώτη γνωριμία του συλλόγου με το κοινό θα είναι στις 26 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας.

Ο Παύλος Ροδίτης ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο ως η ψυχή του όλου εγχειρήματος δήλωσε: ”Ο Σύλλογος έχει 80 ενεργά μέλη, ξεκίνησε ως μια μικρή σπίθα κι έχει γίνει φωτιά. Στα θέλω του Συλλόγου είναι η γιορτή του Ερασιτέχνη να γίνει Ετήσια και θεσμός για τη πόλη μας. Να διοργανώσουμε ακαδημίες ΑΜΕΑ και να είμαστε πάντα μπροστά στη προσφορά για τον Κρητικό Αθλητισμό. Οι χορηγίες θα είναι ονομαστικές και όχι Εταιρειών ούτος ώστε να μην υπάρχει μορφή διαφήμισης”  ενώ σχετικά με την εκδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου είπε: ”Έχουμε στείλει σε όλα τα σωματεία του Νομού μας από 25 διπλές προσκλήσεις και περιμένουμε όλο τον αθλητικό κόσμο να έρθει για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με πολλά και ουσιαστικά μηνύματα.”

Στη Συνέντευξη Τύπου πέραν των κ.κ. Κατρινάκη ,Ροδίτη έδωσαν το παρών και οι κύριοι Λυγερός,Παπαντωνάκης,Παπαδόπουλος,Βασιλειάδης,Δημόπουλος,Καλέμπουμπας,Γιαννουλάκης κα.

Σχόλια