default-image

"Τσέκαρε" την pole position ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
"Τσέκαρε" την pole position ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Mercedes δεν είχε αντίπαλο στις κατατακτήριες δοκιμές της Monza, με τον Lewis Hamilton να κάνει επίδειξη δύναμης και να παίρνει την pole position με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον ομόσταβλό του Nico Rosberg.

Από εκεί και πέρα, τρίτος ήρθε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ ακολούθησαν οι Κίμι Ραϊκόνεν, Βαλτέρι Μπότας, Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα, καθώς έκανε την έκπληξη

Εκτός αυτής έμειναν οι Φελίπε Μάσα, Ρομάν Γκροζάν, Φερνάντο Αλόνσο, Πασκάλ Βερλάιν, Τζένσον Μπάτον, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ενώ από το Q1 αποκλείστηκαν οι Ντανιίλ Κβιάτ, Φελίπε Νασρ, Μάρκους Έρικσον, Τζόλιον Πάλμερ, Κέβιν Μάγκνουσεν και Εστεμπάν Οκόν.

Ωστόσο, ο Γάλλος θα πρέπει να πάρει ειδική άδεια από τους αγωνοδίκες για να τρέξει, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν έκανε χρόνο για να καλύψει το 107%.

Για τον Hamilton, αυτή είναι η 56η pole της καριέρας του στην F1 (7η για φέτος) και η πέμπτη στην πίστα της Monza.

Ο Βρετανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετρά τρεις συνεχόμενες pole positions στο "ναό" (2014, 2015, 2016) και έχει πετύχει συνολικά τρεις νίκες (2012, 2014, 2015), όντας ο απόλυτος κυρίαρχος την τελευταία διετία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News