Αθλητισμός

Οι αυστηρές οδηγίες Σφακιανάκη στους Κρητικούς παρατηρητές

Αυστηρές οδηγίες έδωσε στους παρατηρητές της Football League απ' όλη την Κρήτη ο πρόεδρος της διοργανώτριας Στέλιος Σφακιανάκης, σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Πέμπτη στο ξενοδοχείο "Αστόρια", παρουσία των Κρητικών προέδρων ΕΠΣ κ.κ. Τζώρτζογλου, Κωνσταντινίδη, Δασκαλομαρκάκη και του αν. προέδρου της ΕΠΣ Λασιθίου κ. Παπαγεωργίου.

«Μπορεί ο διαιτητής να είναι ο άρχων του αγώνα μέσα από τις γραμμές, αλλά ο παρατηρητής είναι ο άρχοντας της διοργάνωσης», τους τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, προτρέποντάς τους να προσέχουν και την ενδυματολογική τους εμφάνιση.

«Αν δείτε τους παρατηρητές των διεθνών διοργανώσεων, είναι πρόσωπα κύρους, πρέσβεις αξιωματούχοι, γενικά δεν είναι τυχαία πρόσωπα. Ο ρόλος επιβάλλει καλή ενδυματολογική παρουσία και όχι εμφανίσεις με σορτσάκια και σαγιονάρες»!

Ο πρόεδρος της Football League τούς ξεκαθάρισε ότι ως αντιπρόεδρος είδε πολλά που δεν του άρεσαν πέρυσι και τώρα, με την προεδρική του ιδιότητα, δεν πρόκειται να τα επιτρέψει.

«Μην παίρνετε εμένα ή άλλους παράγοντες για να κάνετε συμβιβασμούς στην έκθεσή σας, επειδή έχετε κάποιο φίλο ή ιδιοκτήτη σε σωματείο. Να γράφετε ό,τι βλέπετε», τους είπε, ενώ τους έκανε γνωστό ότι κάθε αγωνιστική «θα είμαι σε ένα παιχνίδι και θα σας βλέπω», για να καταλήξει: «Θα είμαι αυστηρός και όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, θα κόβεται αμέσως»!

Έδωσε ακόμη έμφαση στο κομμάτι της οικονομικής επιστασίας του αγώνα και είπε ότι «δεν μπορεί να βλέπετε με το μάτι σας ότι το γήπεδο έχει 4.000 κόσμο και να περνάτε ότι κόπηκαν 450 εισιτήρια».

Αποκάλυψε, δε, ότι στις επαφές που είχε με χορηγούς και τα τηλεοπτικά κανάλια αντιμετώπισε πρόβλημα, διότι «το πρώτο που ρωτάνε είναι πόσους θεατές έχετε. Όλη την προηγούμενη σεζόν στην κατηγορία μας δηλώθηκαν μόλις 176.000 εισιτήρια. Τι να κάνεις με αυτά, πώς να τους πείσεις, όταν έχεις ένα προϊόν που είναι προβληματικό»!

Ο Στέλιος Σφακιανάκης, νωρίτερα συναντήθηκε στο ξενοδοχείο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννη Πολεμαρχάκη και το στέλεχος της ΠΑΕ Δημήτρη Αποστολάκη, συζητώντας αρκετά θέματα που αφορούν το πρωτάθλημα που έρχεται.

Σχόλια