default-image

Μεταγραφές επιπέδου, ΟΦΗ και Θετική διάθεση...

Αθλητισμός
Μεταγραφές επιπέδου, ΟΦΗ και Θετική διάθεση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ περίοδος ολοκληρώθηκε, μένουν οι "ελεύθεροι". Στη Σούπερ Λίγκα, οι "μεγάλοι" τίναξαν την μπάνκα, σε μια περίοδο οικονομικής δυσκολίας στην κοινωνία, αλλά όπως ξέρουμε το ποδόσφαιρο είναι ένας τομέας που βγάζει ποικιλοτρόπως λεφτά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ η ποιοτική ενίσχυση του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ παρέχει το δικαίωμα της προσδοκίας για ένα καλό πρωτάθλημα, αν εξαιρέσει κανείς τον κάκιστο γενικό δείκτη της νοοτροπίας των παραγόντων. Καρντόσο, Μαρίν, Λεντέσμα, Λέσκοτ και άλλοι αποτελούν φωτεινό αντίβαρο για την αληθινή προσέγγιση του προσκηνίου.

ΤΟ ΝΕΟ σχετικά με τους εθισμούς των τελευταίων χρόνων είναι ότι αυτή η μεταγραφική περίοδος ήταν από τις λίγες που όλοι οι "μεγάλοι" κινήθηκαν σε υψηλή τροχιά. Το ερώτημα είναι πόσο θα μεγαλώσει η "ψαλίδα" από τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν.

ΣΤΟΝ ΟΦΗ και στη Football League, οι άνθρωποι που κρατάνε το τιμόνι έχουν δείξει ότι, βάσει και των δυνατοτήτων, έχουν κάνει αξιόλογο μεταγραφικό έργο και όπως βλέπουμε συνεχίζουν.. ελεύθερα, καλύπτοντας κενά, είτε από αστοχίες, είτε από τις δυσκολίες της μεταγραφικής αναζήτησης.

ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ μια ακόμη φορά, ότι η παρουσία του Νίκου Νιόπλια, αποτελεί εγγύηση  στο δέσιμο της ομάδας και στην όσο τον δυνατόν άρτια δημιουργία του παζλ από το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η δυναμική εκείνη που μπορεί να φτιάχνει ομάδα, να μεταδίδει το πνεύμα του νικητή και να δημιουργεί "οικογενειακή" ατμόσφαιρα. Μαζί με τη φλόγα "ΟΦΗ" αποτελούν ιδιαίτερα αβαντάζ στην παρθενική εκκίνηση της νέας ΠΑΕ.

ΠΕΡΑ από τις τεχνικές αναλύσεις του "εξω-προπονητή" της καφετέριας ή της κερκίδας, προέχει η θετική διάθεση και το θετικό πνεύμα απέναντι στο νέο ξεκίνημα του ΟΦΗ, γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι που τον οδηγούν έχουν καλές προθέσεις και γνώση.

Η FOOTBAL LEAGUE είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών, έχοντας σε αφθονία τον αστάθμητο παράγοντα, λόγω της σκιώδους λειτουργίας της (δεν έχει τα φώτα της μεγάλης λίγκας), ενώ σε αρκετούς συλλόγους κάνουν παιχνίδι άτομα αμφιβόλου ποδοσφαιρικής καθαρότητας. Κι αυτό αποτελεί ένα έξτρα στοιχείο που καθιστά μονόδρομο την καθολική στήριξη του ΟΦΗ από τον κόσμο της.

ΑΛΛΑ μιλάμε για όλα αυτά, σε μια περίοδο που κυριαρχεί το μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ευθύνη την έχουν πρώτα οι παράγοντες και μετά ο Κοντονής, αφού αποδεικνύουν διαρκώς ότι έχουν πάνω απ' όλα την πάρτη τους και μετά το ποδόσφαιρο. Οι σκηνές κάλλους που καταγράφονται, όπως οι τελευταίες στη Σούπερ Λίγκα, δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεταδοτική και χρονίζουσα ασθένεια...

(Από τα "Σφηνάκια" της έντυπης έδοσης", Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου)

Η διδακτική εικόνα του Εργοτέλη

Η εικόνα που εμφάνισε ο Εργοτέλης στη Σαντορίνη είναι άκρως διδακτική για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Το ότι δέχτηκε τρία γκολ σε δέκα λεπτά είναι μάθημα. Η πιστοποίηση για την ανώτερη κλάση που έχει μεσοεπιθετικά είναι αυτονόητη.

Το πρόβλημα, όμως, στη μεταβίβαση όταν χάνει την μπάλα θέλει απάντηση, γιατί στα εκτός έδρας παιχνίδια αυτό πληρώνεται και δε θα επαρκούν οι άσοι της επίθεσης. Γιατί η άμυνα δεν ήταν η ανάλογη του στόχου σε αυτό το φιλικό, απ' όπου και οι επισημάνσεις.

Βέβαια η παρουσία του στόπερ Κολόκα, που δεν έπαιξε, θα δυναμώσει την άμυνα και στα εκτός έδρας όπως και του Πόι μπροστά.

Οι έδρες πάντως στην κατηγορία είναι δύσκολες και το ξέρουμε όλοι. Ο Εργοτέλης έχει ΔΥΝΑΜΙΚΗ ομάδα για τον τίτλο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News