Αθλητισμός

Προσφυγή της αντιπολίτευσης κατά ΕΠΟ

Η αντιπολίτευση της ΕΠΟ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Γραμμένο προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητεί να μην γίνει καμία προπαρασκευαστική ενέργεια για τη διενέργεια των εκλογών διότι δεν έχει συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από τον κανονισμό Εκλογική Επιτροπή η οποία έχει ως αρμοδιότητα την ανακήρυξη των υποψηφίων για τις εκλογές.

Η προσφυγή έχει κατ' επείγοντα χαρακτήρα και αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΠΟ στο έγγραφο που έστειλε στις 30/8 στις Ενώσεις με οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών μεταφέρει στην Εκτελεστική Επιτροπή τις αρμοδιότητες της Εκλογικής Επιτροπής που προβλέπονται στο παράρτημα Γ' παρ. 9 εδ. 4 και 5 του καταστατικού σχετικά με την ανακήρυξη των υποψηφίων και τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.

Οι αρμοδιότητες αυτές δίνονται στην Εκτελεστική Επιτροπή με την επίκληση άρθρου που αφορά τις αρμοδιότητες της Εφορευτικής Επιτροπής.


Η απάντηση της ΕΠΟ

Με ειρωνικό ύφος και χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας τοποθετήθηκε η διοίκηση των έκπτωτων στην ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή της αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τη νομιμότητα των εκλογών της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η σχετική τοποθέτηση:

"Με αφορμή όσα δημοσιεύονται από ηλεκτρονικά ΜΜΕ περί προσφυγής Ενώσεων Μελών της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο για μη ορισμό εκλογικής επιτροπής ενόψει των αρχαιρεσιών της 1ης Οκτωβρίου, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Όταν μετράς και ξαναμετράς και ξαναμαναμετράς τα κουκιά και δεν σου βγαίνουν ούτε αν ήταν… πληθωριστικά, τότε δεν αποκλείεται να προσφύγεις ενώπιον του Σύμπαντος γιατί οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους ή ο ήλιος σε πείσμα όσων θέλεις εξακολουθεί να βγαίνει από την ανατολή. Το γαρ πολύ της θλίψεως…»".

Σχόλια