default-image

Ο κολυμβητής ΑΜΕΑ των παγκόσμιων ρεκόρ που γοητεύει το διαδύκτιο!

Σπορ
Ο κολυμβητής ΑΜΕΑ των παγκόσμιων ρεκόρ που γοητεύει το διαδύκτιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνθρωποι τρέφουν μεγάλη συμπάθεια στους αθλητές ΑμεΑ, καθώς το μήνυμα που λαμβάνουν από τη δύναμη της θέλησης και της επιτυχίας τους, είναι πιο παραστατικό και περισσότερο δυνατό.

Η αποδοχή του ρεπορτάζ από την αναχώρηση των κρητικών πρωταθλητών-πρωταθλητριών μας για το Ρίο ήταν μια αναμενόμενη ένδειξη.

Πριν λίγες μέρες, η επιτυχία του κολυμβητή ΑμεΑ (αναπηρία στο άνω άκρο) Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, να κάνει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου, έγινε ανάρπαστη διαδικτυακά από "like", σχόλια και κοινοποιήσεις. Απίστευτα νούμερα!

Ο σπουδαίος αθλητής με τα απανωτά παγκόσμια ρεκόρ και το κρητικό επίθετο, είναι μέλος του σωματείου Ηρόδικος Κομοτηνής, ετοιμάζεται τώρα μαζί με τους άλλους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, να υψώσει την ελληνική σημαία στην παραολυμπιάδα του Ρίο.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και πηγαίνει στο Γενικό Λύκειο Φερών. Ενεργά στο αγωνιστικό άρχισε το 2007 με προπονητές τους κ. Καλλιτσάρη και Τυλιγαδά . Περσι αναδείχθηκε από τα πρόσωπα της χρονιάς από τις ειδικές βραβεύσεις των αθλητών ΑΜΕΑ.

O Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, βρίσκεται στις πισίνες λόγω εκ γενετής προβλήματος που είχε στο χέρι του από την ηλικία των 3,5 ετών κι όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, ήταν το μόνο άθλημα που θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Και έτσι έγινε!

Κι έχει κι ένα χαμόγελο, γεμάτο ζωή!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News