default-image

Η FIFA που δεν είναι πια "μπαμπούλας" και οι "μαυροπουκαμισάδες"

Ποδόσφαιρο
Η FIFA που δεν είναι πια "μπαμπούλας" και οι "μαυροπουκαμισάδες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις στην ΕΠΟ είναι καταιγιστικές. Η ημερομηνία λήξεως αναγράφεται στη συσκευασία, όσο κι αν το τρενάρουν κάποιοι η 9η Σεπτεμβρίου είναι γραμμένη στα πλάγια. Εννοώντας όχι μόνο από τις ιδιότητες, αλλά και από μέλη.

Τα παρακολουθούμε από τα ρεπορτάζ, μαζί με τις κινήσεις του Κοντονή και του γκρουπ «Κουτσοκούμνης». Από τον υφυπουργό πάντως αυτό που δεν σχηματίζει καλή εικόνα είναι ο δικονομικός χειρισμός γύρο από την «κάρτα υγείας» που κυριολεκτικά έχει λειτουργήσει ως Δούρειος ίππος στα σχέδιά του. Όπως γράφουμε στα «σφηνάκια»:

ΔΕΝ ξέρουμε αν "παίζεται" κάτι άλλο από πίσω, αλλά για πρώτη φορά στα ιστορικά βλέπουμε μπροστά μας μια FIFA που δεν έχει καμία σχέση με τον "μπαμπούλα" άλλων εποχών. "Ψαρωμένοι" οι τύποι απ' όσα έχουν συμβεί με τον Μπλάτερ, τον Πλατινί και τους άλλους; Κάπως κάνουν τις "πάπιες" σε άλλοτε... άβατά τους. (Να προσθέσουμε, ότι αυτό που «παίζεται» μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται. Λέτε να υπάρχει και … εκατέρωθεν συναίνεση; Αν υποψιασθώ τέτοιο παιγνίδι…). Αντίθετα στην ΕΠΟ συμπεριφέρονται εδώ και καιρό στηριζόμενοι στην ιδεοληψία του αυτοδιοίκητου, το οποίο οι ίδιοι είχαν φροντίσει να το κακοποιήσουν. Δε θέλει πολύ η αλαζονεία να πέσει στην παγίδα... 

Πάμε σε άλλα «σφηνάκια» της Τρίτης 30/8/16

Η "ΑΓΓΛΙΚΗ" εταιρεία που ενδιαφερόταν για τον ΟΦΗ, με τους Κύπριους και άλλους εκπροσώπους της, όπως είχε εμφανιστεί αρχικά, τώρα κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσής της ότι ήταν Ρώσος ο επενδυτής και ότι συνεχίζεται το ενδιαφέρον της. Επιβεβαιώνει επίσης ότι «ιδρύθηκε για τη χρηματοδότηση και αγορά της ΠΑΕ ΟΦΗ». 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις περιπτώσεις, πάντως, τα λόγια δεν έχουν πολλή σημασία. Αν είναι να γίνει ένα "deal", υπάρχουν τα τεκμηριωμένα οικονομικά και άλλα στοιχεία με τα οποία λειτουργεί η αγορά και δε χωρούν αμφισβητήσεις.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ σίγουρο ότι θα εκτελεστούν οι διορθωτικές κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό του ΟΦΗ και από τη βούληση της διοίκησης και από τους "εντοπισμούς" του Νιόπλια, που συνήθως τους υλοποιεί. 

ΤΟ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ στοιχείο από τις δοκιμασίες των φιλικών αγώνων είναι ότι ο Βουό πιστοποιεί το αντίκρισμα της μεταγραφής του και ότι ο Μασάδο αρχίζει να αποκτά κάπως μια ζωηράδα. Το είχαμε γράψει πως ναι μεν καλή πάστα ποδοσφαιριστή, αλλά, όπως έχει δείξει τελευταία και στα Χανιά, θέλει φλόγα να την υποστηρίξει. 

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ λένε ότι μετά το 2027 τα παγκόσμια ρεκόρ γίνονται όλο και πιο δύσκολα, τονίζοντας ότι κανένα παγκόσμιο ρεκόρ δε θα μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο από 0,05% μετά το 2027! Λογικό, αλλά ποτέ μη λες ποτέ για τον άνθρωπο, ειδικά σε μια εποχή με φορτισμένο ενεργειακό πεδίο. 

ΚΑΛΑ μπορεί να είναι η άποψη αυτή του κ. Βούρβαχη, αλλά δεν ξέρει ότι, αν θίξεις τους μαυροπουκαμισάδες του Αποκόρωνα, δεν είναι επιλογή ρουτίνας; 

ΞΕΧΑΣΕ ότι πριν μερικά χρόνια οι μαυροπουκαμισάδες της ίδιας περιοχής μήνυσαν τη "Sunday Telegraph" γιατί έγραψε ένα θέμα με τίτλο "Τα μαύρα πουκάμισα που φορούν οι κάτοικοι του χωριού καταδεικνύουν ότι αψηφούν τον έξω κόσμο"; 

ΕΝΑ από τα σχόλια αντίδρασης στον τοπικό Τύπο θεώρησε «αδιανόητο να μιλάμε για μαυροπουκαμισάδες λες και μιλάμε για εγκληματίες, όταν και οι πέτρες στα Χανιά γνωρίζουν ότι ο μαυροπουκαμισάς είναι η παράδοσή μας». 

Στ. Μ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News