Αθλητισμός

Οι οικονομικές απολαβές του Λέσκοτ στην ΑΕΚ

 Μία από τις κορυφαίες μεταγραφές που έγιναν φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι αυτή του Τζολέον Λέσκοτ στην ΑΕΚ. Η Ένωση προκειμένου να αποκτήσει τον παίκτη υπήρξε μεθοδική και ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις μαζί του.

Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, εξάλλου, υπήρχε εξ αρχής συμφωνία σε ετήσιες αποδοχές περίπου 350.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία προσέφεραν και οι Ιταλοί, αλλά εγγυημένες, όπως γράφει το «Goal», ήταν μονάχα οι 150.000 ευρώ (αφού τα υπόλοιπα ήταν υπό τη μορφή μπόνους).

Οι Ιταλοί ωστόσο έβαλαν σε σκέψεις τον Λέσκοτ επειδή του πρότειναν συνεργασία δυο χρόνων (και όχι 1+1). Όταν η ΑΕΚ, λοιπόν, ισοφάρισε τη συγκεκριμένη προσφορά, είχε κάνει ήδη το αποφασιστικό βήμα για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Αυτή που μπήκε τελικά σε κλειστό διετές συμβόλαιο, που δεν θα του αποφέρει μεν τα χρήματα που έπαιρνε στην Άστον Βίλα (όπου αμειβόταν με περισσότερα από 1 εκατ. ετησίως και εισέπραξε 800.000 ευρώ για να αποχωρήσει), αλλά του δίνει τη δυνατότητα να τα αυξήσει.

Κι αυτό διότι έχουν τοποθετηθεί (όπως και σε όλες τις σημαντικές μεταγραφές της ΑΕΚ) αρκετά μπόνους επίτευξης στόχων: Κατάκτησης πρωταθλήματος, Κυπέλλου και εισόδου στους ομίλους του Champions League ή του Europa League. Για παράδειγμα, λοιπόν, εφόσον κατακτήσει το νταμπλ και πανηγυρίσει την είσοδο στα γκρουπ κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μπορεί να κερδίσει ακόμα και 150.000 ευρώ περισσότερα.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια