default-image

Οι αλήθειες του Νιόπλα, ο Σηφάκης, ο Τζώρτζογλου και τα "σφηνάκια"!

Ποδόσφαιρο
Οι αλήθειες του Νιόπλα, ο Σηφάκης, ο Τζώρτζογλου και τα "σφηνάκια"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λέξη "παρωδία" που χρησιμοποίησε ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του μετά το παιγνίδι με τον Πανθηραϊκό, σημαίνει είτε "σκωπτική παραποίηση σοβαρού  έργου" είτε  "γελοιοποίηση γεγονότος".

Η αναφορά του τεχνικού του ΟΦΗ αφορούσε μη βασικούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα μάλιστα ήταν τόσο οργισμένος από την εμφάνιση τους και χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια λέξη "παρωδία" μιλώντας τους σε πολύ σκληρή γλώσσα. Μάθαμε πως τους είπε ότι "από τους 11 που παίξατε, βλέπω μόνο δύο από εσάς που θέλουν να κερδίσουν". Πρόσωπο με πρόσωπο χτυπήθηκε η νοοτροπία, κάνοντας πιο εμφατικό και το θέμα που έχουμε ήδη τονίσει για την επισφάλεια παραμονής κάποιων μη κατάλληλων παικτών για τον σκοπό. Αλλά και μπροστά στην κάμερα της Κρήτη tv, δεν τα λόγια του, ο τεχνικός ηγέτης.

Θα ήθελε και… αναψυκτικό στο τραπέζι

Δηλώνει ικανοποιημένος από τη σύνθεση της διοίκησης του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννης Πολεμαρχάκης, όσο κι αν προέκυψε μια αλλαγή από την προηγούμενη μέρα της συνέλευσης. Αφορά τον κ. Ζηδιανάκη που επικαλέσθηκε λόγους εργασίας και δεν μπήκε και η λύση δόθηκε από τον κ. Κουμαντάκη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η νέα διοίκηση θα δώσει βάρος στις συνεργασίες με τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους για τη γερή θεμελίωση αυτών των δύο σημαντικών αξόνων της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Πιστεύουν στον Τζώρτζογλου

Σχολιάσθηκαν περισσότερο τα σχόλια των φιλάθλων σε τρίτη ανάγνωση από την ίδια την συνέντευξη Τζώρτζογλου σε πανελλαδική εφημερίδα, αφού το «εμπιστεύομαι τον Σαββίδη» είχε ειπωθεί ξανά. Η έμφαση δόθηκε λοιπόν στα σχόλια των αναγνωστών, που πρέπει να ενθουσίασαν τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, για την αναγνώριση των ενωτικών πρωτοβουλιών του, πέραν ενός που είχε άλλη γνώμη. «Επιτέλους ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους», έγραφαν οι περισσότεροι «ψηφίζοντας» μια λύση που θα είχε ως πρόεδρο ή επιτελικό πρόσωπο τον Νίκο Τζώρτζογλου στην ΕΠΟ!

Ο Μύρων Σηφάκης

Άλλος αέρας στο πρόσωπο του Μύρωνα Σηφάκη, σε σχέση με τον προβληματισμό που εξέφραζε στα περυσινά δύσκολα του ΟΦΗ. Ο αέρας της Σαντορίνης, και οι διαφορετικές συνθήκες πίεσης, έχουν παίξει τον ρόλο τους. Ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός διευθυντής του Πανθηραϊκού, δεν κάθισε πάντως με τη διοίκηση της νέας του ομάδας στο χώρο φιλοξενίας του ΟΦΗ, ίσως γιατί δεν ήθελε πολλά με τους κρητικούς παράγοντες. Επέλεξε ένα διαφορετικό σημείο στην κερκίδα και ποιο προσβάσιμο με τον αγωνιστικό χώρο και τον Μανόλη Παπαματθαιάκη.

Τα Σφηνάκια

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ είναι βαθύ. Τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές επαφές στη Θεσσαλονίκη, για  μια ενωτική λύση που θα αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, με πρόσωπα αμοιβαίας αποδοχής, ώστε να μην συνεχισθεί αυτή η «κακοήθης» διατάραξη και μετά τις εκλογές. (Κατά πληροφορίες βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα για αυτόν τον σκοπό, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ).

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ, υποστήριξε αυτή την προσπάθεια και έγιναν πολλές κινήσεις σχετικά, αλλά όπως μας λένε αξιόπιστες πηγές, το θέμα «συναίνεση» προσέκρουε σε κάθε περίπτωση και ειδικά μετά το «βούλευμα» σε δύο πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να έχουν κοινές γραμμές. Το ένα αφορά τον Σταύρο Κοντονή και το άλλο τον Δημήτρη Μελλισανίδη.

ΚΑΠΟΥ μάλιστα διαβάσαμε κι αυτό: «Είναι πεντακάθαρο ότι οι πρωτοβουλίες για συναίνεση ενώ έγιναν κατανοητές από τον Ιβάν Σαββίδη, προσέκρουσαν στους Κοντονή και Μελισσανίδη, που νομίζουν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και θα είναι όλα δικά τους».

«ΑΥΤΟΝ τον τύπο τον Τζώρτζογλου τον θυμάμαι από τότε που έκανε το ποδόσφαιρο γιορτή με τον Εργοτέλη και που ήταν ο πρώτος που τα έχωσε στο σύστημα και πήγε το Σαρρή στα δικαστήρια. Δε ξέρω αν είναι ο αυριανός πρόεδρος, αλλά είναι από τους λιγους που αξίζουν εκεί μέσα». (Σχόλιο φιλάθλου, που γράφουμε πιο πάνω).

ΣΙΓΑ μην άφηνε ο Γιώργος Βούρβαχης να πέσει χάμω, κατά την παρουσία του στην ΕΕ της ΕΠΟ, σχετικά με τον ορισμό της Γεωργιούπολης, ως τόπος διεξαγωγής των εκλογών ΕΠΟ. Τους είπε:

«ΟΡΙΣΑΤΕ τις εκλογές στη φωλιά του Κονταρού, στους "μαυροπουκαμισάδες"…» Σχολιάζοντας ότι "θα υπάρξει έντονη παρουσία… ανθρώπων της νύχτας". Φυσικά δεν είπε για τους «20 περίεργους» της άλλης πλευράς που είχαν καταφτάσει στα Χανιά για τις εκλογές της ΕΠΣΧανίων, ή τη διαρκή παρουσία τοιούτων σε ανάλογες ενωσιακές εκδηλώσεις . Να τις πήγαιναν στην Ζάκυνθο;

«ΣΤΙΣ 13 Σεπτεμβρίου γίνονται εκλογές για τον πρόεδρο της UEFA. Ποιος θα ψηφίσει για λογαριασμό της Ελλάδας, αν δεν έχει οριστεί τουλάχιστον αναπληρωτής πρόεδρος; Θέτουμε το ερώτημα, γιατί δεν νομίζουμε ότι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης θα δεχθεί να ψηφίσει κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης της UEFA, στη χώρα του - κάτι που ο ίδιος αποφάσισε και υλοποίησε - με πρόεδρο έκπτωτο και κατηγορούμενο για κακουργηματική απιστία εις βάρος της Ομοσπονδίας». (Από αρθογραφία του Βίκτωρα Μητρόπουλου).

ΑΣΧΕΤΟ: Μαντεύουν σωστά ή κάνουν λάθος, όσοι παρατηρούν ότι αλλάζει η θερμοκρασία των σχέσεων δυο προσώπων που ξεκίνησαν στενή συνεργασία με τον πρώτο να προτείνει τον δεύτερο στην διοίκηση και να έχει αναλάβει το νευραλγικό πόστο;

Στ. Μ.

(ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ Από την έντυπη έκδοση Δευτέρας)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News