Αθλητισμός

Τελειώνει η ΕΠΟ… ξεκινούν τα πρωταθλήματα

Μετά τις συναντήσεις που είχε με ΕΠΟ και Σταύρο Κοντονή, ο εκπρόσωπος των FIFA - UEFA, Kωστάκης Κουτσκοκούμνης είπε πως τα ελληνικά πρωταθλήματα ξεκινούν το σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα γίνει αφού η Ομοσπονδία επαναφέρει την προηγούμενη σύσταση στην επιτροπή δεοντολογίας, με αποτέλεσμα ο Κοντονής να ακυρώνει την απόφαση του για να μην ξεκινήσουν οι διοργανώσεις. Το επίσης σημαντικό είναι πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης αναμένεται να... τελειώσει, μιας κι ο Κουτσκοκούμνης είπε πως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω εκείνων των ομοσπονδιών.

Ο Κουτσοκούμνης είπε συγκεκριμένα:

«Εχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και θα ακυρωθεί η τελευταία απόφαση. Από εκείνη τη στιγμή ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι τέλος του πρωταθλήματος» και συνέχισε για όσους είναι στην ΕΠΟ και έχουν θέματα με τη δικαιοσύνη: «Είναι νομικό θέμα, άρα η δικαιοσύνη θα πάρει το δρόμο της. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους, οι ειδικοί μπορούν να σχολιάσουν. Οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε ομοσπονδίας».

Για τη διαιτησία είπε: «Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει αύριο».

Κλείνοντας είπε πάλι: «Ξεκινάνε τα πρωταθλήματα (10-11/9), η ΕΠΟ καλείται να ακυρώσει το θέμα για τη μετακίνηση των δικαστών και εφόσον γίνει αυτό, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Υπουργός θα ακυρώσει την απόφασή του».

Σχόλια