Αθλητισμός

Θα ζήσουν το όνειρό τους στο Ρίο!

Για τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη και τον προπονητή τους Γιώργο Βερβεράκη, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, θέλουν ν` αποτελέσουν το επιστέγασμα μιας εξαιρετικά σπουδαίας πορείας την τελευταία διετία.

Τα κορίτσια ετοιμάζουν πλέον βαλίτσες για το Ρίο αφού αύριο Τρίτη, τα ξημερώματα (06.35) αναχωρούν μαζί με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της ποδηλασίας και τους Μανώλη Στεφανουδάκη (ακοντισμό) και Κώστα Τρουλινό (πιλότος tadem) για την Βραζιλία.

Λίγες ώρες αργότερα (11:30) θα φύγει από το Ηράκλειο για μία ακόμη  Ολυμπιακή πρόκληση (4η στη σειρά) και ο Γιώργος Καπελάκης (100μ ελεύθερο, 50μ ύπτιο S2) με τον προπονητή Χαρίσιο Γκιάτα.

Το κορυφαίο τώρα ελληνικό γυναικείο tandem, έχοντας την εμπειρία από το Λονδίνο, στοχεύει πολύ ψηλά, γεγονός που ενισχύεται και από την προ μηνών εμφάνισή τους στα παγκόσμια κύπελλα ποδηλασίας δρόμου όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση και την φανέλα του πρωταθλητή.

«Βάλαμε πολύ υψηλούς στόχους. Έχουμε ένα πρόγραμμα δύσκολο το οποίο έχουμε εκτελέσει άριστα μέχρι τώρα χωρίς τραυματισμούς. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα στη πίστα και στο δρόμο. Έχουμε εστιάσει στον δρόμο, επειδή εδώ στη Κρήτη, όπου ζούμε δεν έχουμε ποδηλατοδρόμιο. Θα κάνουμε στη πίστα 1 χλμ. και 3 χλμ. στο ατομικό. Και στο δρόμο στα 30 χλμ. και στα 90 χλμ. σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή», τονίζει η αθλήτρια του «Τάλως» Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και συνεχίζει:

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων βάλαμε γερές βάσεις. Πλέον έχουμε βάλει πλώρη για πολύ ψηλά, όπως συνέβη και στο παγκόσμιο κύπελλο όπου κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο».

Η Ηρώ Μηλάκη, πιλότος του tandem, στάθηκε στη διαδρομή του αγώνα αντοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στη Βραζιλία, όπως είδαμε και στους Ολυμπιακούς, έχει πολλές ανηφόρες και επικίνδυνες κατηφόρες. Είδαμε τα υψομετρικά και προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το τι θ` αντιμετωπίσουμε στο Ρίο. Είμαστε έμπειρες και με δεδομένη και τη συμμετοχή μας στο Λονδίνο, μπορώ να πω με σιγουριά πως είμαστε και περισσότερο αποφασισμένες για να φτάσουμε ψηλά».

Οι αθλήτριες του Γιώργου Βαρβεράκη έχουν δείξει μετά και την κατάκτηση της φανέλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δικαίως έχουν ανεβάσει υψηλά τον πήχη των προσδοκιών όλων μας!

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια