Αθλητισμός

Πανέτοιμες για Ρίο Χαλκιαδάκη - Μηλάκη

Για τις Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, θέλουν ν` αποτελέσουν το επιστέγασμα μια εξαιρετικά σπουδαίας πορείας την τελευταία διετία.

Το κορυφαίο ελληνικό γυναικείο tandem, έχοντας την εμπειρία από το Λονδίνο, στοχεύει πολύ ψηλά, γεγονός που ενισχύεται και από την προ μηνών εμφάνισή τους στα παγκόσμια κύπελλα ποδηλασίας δρόμου όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση και την φανέλα του πρωταθλητή.

«Βάλαμε πολύ υψηλούς στόχους. Έχουμε ένα πρόγραμμα δύσκολο το οποίο έχουμε εκτελέσει άριστα μέχρι τώρα χωρίς τραυματισμούς. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα στη πίστα και στο δρόμο. Έχουμε εστιάσει στον δρόμο, επειδή εδώ στη Κρήτη, όπου ζούμε δεν έχουμε ποδηλατοδρόμιο. Θα κάνουμε στη πίστα 1 χλμ. και 3 χλμ. στο ατομικό. Και στο δρόμο στα 30 χλμ. και στα 90 χλμ. σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή», τονίζει η αθλήτρια του «Τάλως» και συνεχίζει:

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων βάλαμε γερές βάσεις. Πλέον έχουμε βάλει πλώρη για πολύ ψηλά, όπως συνέβη και στο παγκόσμιο κύπελλο όπου κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο», είπε η Χαλκιαδάκη.

Η Ηρώ Μηλάκη, πιλότος του tandem, στάθηκε στη διαδρομή του αγώνα αντοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στη Βραζιλία, όπως είδαμε και στους Ολυμπιακούς, έχει πολλές ανηφόρες και επικίνδυνες κατηφόρες. Είδαμε τα υψομετρικά και προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το τι θ` αντιμετωπίσουμε στο Ρίο. Είμαστε έμπειρες και με δεδομένη και τη συμμετοχή μας στο Λονδίνο, μπορώ να πω με σιγουριά πως είμαστε και περισσότερο αποφασισμένες για να φτάσουμε ψηλά».

Οι αθλήτριες του Γιώργου Βαρβεράκη έχουν δείξει μετά και την κατάκτηση της φανέλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δικαίως έχουν ανεβάσει υψηλά τον πήχη των προσδοκιών όλων μας!

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια