default-image

Πρόσφυγας που μένει στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς

Αθλητισμός
Πρόσφυγας που μένει στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί στους Ολυμπιακούς η Ελλάδα να είχε συμμετοχή στην ομάδα των προσφύγων από… σπόντα με τη Σύρια κολυμβήτρια Γιούσρα Μαρντίνι, στους Παραολυμπιακούς ωστόσο θα συμμετάσχει πρόσφυγας που φιλοξενεί η χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Ρίο (7-18 Σεπτεμβρίου) δύο πρόσφυγες ΑμεΑ. Ο ένας εξ αυτών, είναι ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν, ο Σύριος αθλητής που μένει και γυμνάζεται στην Αθήνα και ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε παραδώσει την φλόγα κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στην Αθήνα, στον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

Ο Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν, θα συμμετάσχει στα 50 και 100μ. ελεύθερο κατηγορίας S10. Ο Σύριος πρόσφυγας, ο οποίος θα ταξιδέψει στο Ρίο μαζί με την προπονήτριά του, Ελένη Κοκκίνου, το 2012 έχασε το πόδι του - ακρωτηριασμός κάτω από το γόνατο- όταν βομβαρδίστηκε η γειτονιά του στην πόλη όπου διέμενε με την οικογένειά του.

Μετά από νοσηλεία περίπου ενός έτους στην Τουρκία, πέρασε στην Σάμο, όπου ζήτησε άσυλο το 2014. Πλέον ζει στην Κυψέλη, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση συμμετέχει στις προπονήσεις του συλλόγου «Πρωτοπόροι», στο άθλημα της κολύμβησης, ενώ τον τελευταίο μήνα προπονείται δίπλα στην Παραολυμπιακή ομάδα κολύμβησης στο ΟΑΚΑ. Επίσης συμμετείχε και στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αμαρουσίου.

Εκτός του Ιμπραχίμ Αλ Χουσείν, στους Αγώνες του Ρίο θα συμμετέχει και η Σαχράντ Νασαγπούρ, που κατάγεται από το Ιράν και μένει στις ΗΠΑ. Θα λάβει μέρος στη δισκοβολία F37.

Πηγή: Sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News