Αθλητισμός

Έκτακτη γ.σ. για την ΕΠΟ την Τρίτη

Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για την ερχόμενη Τρίτη με αντικείμενο την τοποθέτηση Γ' αντιπροέδρου στο Δ.Σ. γνωστοποίησε στα μέλη της η (έκπτωτη πλέον) διοίκηση της ΕΠΟ.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η θέση παραμένει κενή από τις 24 Μαΐου, όταν είχε υποβάλει την παραίτησή του ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και κορυφαίο στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Τρεις μήνες αργότερα, η ΕΠΟ… θυμήθηκε ότι δεν έχει Γ' αντιπρόεδρο και σπεύδει να καλύψει το συγκεκριμένο πόστο. Ενέργεια που προκαλεί εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητά της.

Η απάντηση σε αυτήν την απορία έχει άμεση σχέση με τις συγκλονιστικές εξελίξεις που προκύπτουν έπειτα από την επίδοση του αμετάκλητου βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών στα κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Υπόθεση που αφορά κακουργηματική απιστία ύψους 29 εκατ.

Η επίδοση του βουλεύματος σηματοδοτεί -βάσει νόμου- την αυτοδίκαιη έκπτωση του προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη και της «ομάδας» του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον Γκιρτζίκη στην προεδρία ούτε ο αναπληρωτής πρόεδρος Ε. Τοπολιάτης ούτε ο Β' αντιπρόεδρος Ε. Μαζαράκης, δεδομένου ότι και εκείνοι είναι κατηγορούμενοι για την «κάρτα υγείας».

Οπότε, ρόλο προεδρεύοντα θα κληθεί να αναλάβει ο Γ' αντιπρόεδρος. Και επειδή τέτοιος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, η «ομάδα Γκιρτζίκη» κινεί τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ενός προσώπου της απολύτου επιρροής της προκειμένου να συνεχίσει την επιχείρηση ελέγχου των πραγμάτων. Όπως, για παράδειγμα, τη διαδικασία μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «ομάδα Γκιρτζίκη» προορίζει για Γ' αντιπρόεδρο και -αναγκαστικά- συντόμως προεδρεύοντα της ΕΠΟ έναν από τα πιο πιστούς υποστηρικτές της νυν διοίκησης, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Μιχάλη Τζανόπουλο.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση έχει προκαλέσει συναγερμό στις τάξεις της αντιπολίτευσης, η οποία απαιτεί την άμεση αποχώρηση από την ομοσπονδία όλων των κατηγορούμενων.

Κάτι που πρέπει να οδηγήσει στον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ δεδομένης της έκπτωσης σχεδόν… όλων των διοικούντων που συνεπάγεται η επίδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Η προσπάθεια για τον ορισμό Γ' αντιπροέδρου είναι ακόμα μία πράξη, έπειτα και από την κίνηση Γκρούτση για έναν επιδιαιτητή στην «ισπανική επιτροπή» μέσα από τη λίστα παρατηρητών της ΕΠΟ για τη Super League, που επιβεβαιώνει ότι ο Γκιρτζίκης και οι συν αυτώ είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν γαντζωμένοι στις θέσεις και στην… αποστολή τους μέχρι τέλους.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Σχόλια