Αθλητισμός

«ΟΦΗ χωρίς Γιάννη... προκοπή δεν κάνει»

Ως εποχή των Γιάννηδων, χαρακτηρίζεται η τρέχουσα περίοδος στον ΟΦΗ, αφού όλοι οι πρόεδροι των θεσμικών φορέων της κρητικής ακούν στο όνομα Γιάννης! Συγχρονικότητα, στο φουλ, θα έλεγαν κάποιοι! Ιδού:

  • Γιάννης Πολεμαρχάκης, πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.
  • Γιάννης Δανδάλης, πρόεδρος Ερασιτέχνη ΟΦΗ.
  • Γιάννης Φασομυτάκης, πρόεδρος ΟΦΗ ΄94.
  • Γιάννης Κουτεντάκης, πρόεδρος Επιτροπής Ακαδημίας ΟΦΗ.

Η επισήμανση, ασφαλώς θα ήταν πολύ καλό υλικό για όσους ερμηνεύουν ή προφητεύουν τις εξελίξεις, μέσα από παρατηρήματα, παροιμίες, ή αναλύσεις «ενεργειακού» τύπου! Το όνομα Γιάννης, πάντως, είναι το πολυαγαπημένο των παροιμιών, όπως και ο Άη Γιάννης!

Προστρέξαμε στη σχετική λίστα και επιλέξαμε τις παροιμίες που ταιριάζουν (επιθυμητά) στην περίπτωση:

«Σπίτι χωρίς  Γιάννη προκοπή  δεν κάνει»

«Κόψε κέδρο, φτιάξε Αντώνη και από πλάτανο Θανάση, εάν πεις και για το Γιάννη, όποιο ξύλο να ναι κάνει»

«Γιάννης και του Θεού η χάρη»

«Ξέρει ο Γιάννης τι έχει στον ντορβά του»

Προς αποφυγήν: «Σαράντα πέντε Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση» (αν και ισχύει μόνο για 45), «Τι κάνεις Γιάννη; κουκιά σπέρνω…», «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»

Στο …Ψυγείο, επειγόντως: «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»

Αναζητήσαμε κι άλλες ερμηνείες για το όνομα που κρατάει τις τύχες του ΟΦΗ στα χέρια του.

Το όνομα Ιωάννης συναντάται σε ιερά αραμαϊκά κείμενα, οπότε η μετάφρασή του και όλων των παραγώγων όπως Γιάννης, John στα αγγλικά, Ivan στα ρώσικα, Hans στα γερμανικά, Giovanni στα ιταλικά ή Juan στα ισπανικά είναι ίδια: Γιοχαννον

Το ελληνικό όνομα Ιωάννης προέρχεται από το εβραϊκό Γιοχάνναν που σημαίνει "ο θεός είναι γενναιόδωρος."

ΙΩΑΝΝΗΣ με αριθμολογία

«Αθροίζει τον αριθμό 29 ( =20+9=11=2).Mας πληροφορεί για έμπνευση και μεγαλεία. Είναι ο αφυπνισμένος άνθρωπος (το 20 εκφράζει την καινοτομία -την αφύπνιση) που ζει για τους άλλους (το 9 εκφράζει την παγκοσμιότητα) και επιτυγχάνει πράγματα μέσω αυτών. Βαζει την έμπνευση του (ο 11 είναι η έμπνευση -εξυπνάδα) στην υπηρεσία των άλλων (9).Προσοχή θέλει όμως όταν υπερβεί το όριο κι αρχίζει να εκμεταλλεύεται τους γύρω του».

Πως τα βλέπετε; Βάσει όλων των παραπάνω, με 4 και όχι 45 Γιάννηδες στις προεδρίες, μπορούμε να προσδοκούμε το Καλύτερο, ειδικά με τους συγκεκριμένους Γιάννηδες!

Καλή Αγωνιστική Σεζόν για τον ΟΦΗ!

Σχόλια