default-image

Αλλαγή σκηνικού στα δοκιμαστικά της F1

Αθλητισμός
Αλλαγή σκηνικού στα δοκιμαστικά της F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι Mercedes δεν κυνήγησαν χρόνους και ήταν οι Red Bull εκείνες που έκαναν το 1-2, αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει των επίσημων περιόδων. Πολύ ανταγωνιστικό ήταν και το δίδυμο της Force India.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Σε σχέση με την πρωινή περίοδο, οι συνθήκες στην καρδιά των Αρδεννών ήταν ακόμα καλύτερες! Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 31 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 39. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Lewis Hamilton βρέθηκε στη συνήθη του θέση, δηλαδή πρώτος, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα ελαστικά που η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες σήμερα και έχουν πιο σκληρή δομή.

Η συμπλήρωση μισής ώρας βρήκε τις δύο Red Bull να περνούν στην κορυφή, με τις εναλλαγές ψηλά στην κατάταξη να συνεχίζονται με τον Sergio Perez να κατεβαίνει στο 1.49.000 και λίγο πιο μετά με τον teammate του στη Force India, τον Nico Hulkenberg, να κατεβαίνει στο 1.48.659 - αμφότεροι με ελαστικά πολύ μαλακής γόμας.

Όμως στα μισά της 90λεπτης περιόδου ο Daniel Ricciardo κατέβηκε στο 1.48.341 ανακτώντας τα ηνία. Λίγο αργότερα, ήταν ο Max Verstappen αυτός που τον εκτόπισε από την κορυφή, με επίδοση 1.48.085 η οποία έμελλε να αποδειχθεί και η κορυφαία για το FP2. Πρέπει να σημειωθεί πως η πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης έγραψε τους κορυφαίους χρόνους της με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, ενώ η Mercedes δεν τη χρησιμοποίησε καθόλου.

Μετά τα προβλήματα στα υδραυλικά της R.S.16 το πρωί, η Renault άλλαξε κιβώτιο μονοθέσιο του Jolyon Palmerαλλά ο Βρετανός αντιμετώπισε ξανά προβλήματα. Παραπονέθηκε για παράξενους κραδασμούς, προτού το μονοθέσιο του ακινητοποιηθεί 15 λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου, προκαλώντας καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Περιέργως, μερικά λεπτά μετά, κατάφερε να επανεκκινήσει το μονοθέσιό του.

Πηγή: contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News