default-image

Γλίτωσε το... κάζο ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Γλίτωσε το... κάζο ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το… έμφραγμα αποφεύχθηκε ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με το ζόρι στους ομίλους του Europa League. Χάρη στη νίκη 2-1 στην παράταση επί της Αρούκα στο Καραϊσκάκη, οι "ερυθρόλευκοι" έσωσαν το ευρωπαϊκό μέλλον τους και συμπλήρωσαν την ελληνική τριάδα στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Από το ματς αυτό μονάχα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βγει χαμένος, καθώς γι' αυτόν διακυβευόταν το ευρωπαϊκό μέλλον του. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν άνευ πίεσης, το ίδιο πάντως θα έπρεπε να συμβαίνει με τους πρωταθλητές Ελλάδας που είχαν ως βάση το 1-0 της Πορτογαλίας. Η προβληματική ωστόσο εικόνα της ελληνικής ομάδας άφηνε στην Αρούκα χειροπιαστές πιθανότητες επιτυχίας στο Καραϊσκάκη. Ο Βιντιγκάλ είχε οργανώσει την ομάδα του παίζει πίσω από την μπάλα και να ψάχνει αντεπίθεσεις ή στημένες φάσεις για ν' απειλήσει. Όπως στο δίλεπτο 23'-24' που βρήκαν και από τις δύο προκαλώντας ανησυχία στον Καπίνο.

Το σχεδόν 70-30 στην κατοχή ήταν αντιστρόφως ανάλογο της εικόνας των δύο ομάδων, αφού στο 32' ο πρώην πράσινος Σέμα Βελάσκες σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο κόσμος γιούχαρε ακόμη και μετά το χαμένο τετ α τετ του Ιντέγε στο 36' διότι έβλεπε ένα σύνολο χωρίς συνοχή, ιδέες και κυρίως αυτοπεποίθηση. Ο Φορτούνης δεν δημιουργούσε, οι εξτρέμ δεν πλαγιοκοπούσαν, ο Ιντέγε δεν απειλούσε. Όσο μάλιστα κυλούσε ο αγώνας τόσο τα προβλήματα πολλαπλασιάζονταν. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με μπαλιές που δυσκόλευαν τους μπακ του Ολυμπιακού και όσο οι χαφ δεν βοηθούσαν τους μπακ ο κίνδυνος παραμόνευε.

Στο 47' ο Κριβελάρο και στο 57' ο Γκονσάλες έβαλαν έξτρα πίεση και μολονότι ο Καπίνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 65', οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μπλέξει σοβαρά σε μια ολέθρια κατάσταση. Ο Μπέντο επέλεξε να βάλει τον Μάρτιν (αντί του Φορτούνη) αναζητώντας από κάπου να πιαστεί, αφήνοντας τον Ντομίνγκες στον πάγκο. Αντ' αυτού είδε τον Ντε λα Μπέγια να παίρνει κάρτα γκρεμίζοντας αντίπαλο στην αντεπίθεση και τον Γκέγκε να εκθέτει όλη την αμυντική λειτουργεία των ερυθρολεύκων στο 80' σκοράροντας ανενόχλητος μετά από στημένο. Αναπόφευκτα, και αφού ο Πάρντο αστόχησε απελπιστικά στο 90', ακολούθησε παράταση. Ο Ολυμπιακός είχε πάνω απ' όλα ανάγκη από ψυχραιμία και καρδιά. Ο Ντομίνγκες, που άλλαξε τον Καμπιάσο, είχε αμφότερα όταν η πρόκριση κρεμόταν από μια κλωστή.

Εξ ου και το μαεστρικό τελείωμά του στο 94' για το 1-1. Έκτοτε ήταν θέμα επιβίωσης, από τη στιγμή μάλιστα που "χάθηκαν" λόγω τραυματισμού ο Πάρντο (αναγκαστική αλλαγή) και ο Ντε λα Μπέγια (έμεινε στο γήπεδο). Τουλάχιστον οι "ερυθρόλευκοι" άντεξαν και δεν απειλήθηκαν ωσότου ο Ιντέγε τελειώσει την ασίστ του Μάρτινς και... βγάζει νοκ άουτ την Αρούκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91' Ντομίνγκες), Πάρντο (99' Μανθάτης), Φορτούνης (72' Αντρέ Μαρτίνς), Σεμπά, Ιντέγε.

ΑΡΟΥΚ: Μπρακάλι, Γκεγκέ (112' Μπρούνο Λόπες), Ζουμπάλ, Βελάσκες, Μπάστο, Αντρέ Σάντος, Αρτούρ (94' Νούνο Βαλέντε), Κριβελάρο, Ζεκίνια (78' Ματέους), Γκονσάλες, Ντε Ζεζούς.

Πηγή: www.contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News