Αθλητισμός

"Καημένε Αποκόρωνα..." ! (video)

Ο ορισμός των εκλογών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στα Χανιά και δη στη Γεωργιούπολη, συζητιέται έντονα στην παροικία των ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Μερικοί μάλιστα πιο «μπασμένοι» στη ζωή και στις χαρές της νύκτας, το σιγοτραγουδάνε. Η μαντινάδα της περιοχής είναι μία και μοναδική, σαφώς αξεπέραστη, με τη σφραγίδα των  Σκορδαλού - Μπερνιδάκη (Μπαξεβάνη) !

«Καημένε Αποκόρωνα, μαύρα είναι τα στενά σου

με τσι πολλούς καυγάδες σου και με τα φονικά σου»

Οι εκτελέσεις είναι πολλές, αλλά αν θελήσουμε να καταλήξουμε στην πιο αντιπροσωπευτική σήμερα, εξαιρώντας τον Γιάννη Χαρούλη, που επανέφερε την μαντινάδα πριν μερικά χρόνια, εκείνη που απηχεί όλο το θέμα (καλλιτεχνικό και ποδοσφαιρικό μαζί) είναι του Μανόλη Κονταρού! Οι τελευταίες κοντυλιές είχαν παιχθεί άλλωστε πριν λίγες μέρες στην βροντερή διαδικασία των εκλογών της ΕΠΣ Χανίων!

Πόσο μάλλον που η ακριβής τοποθεσία που ορίσθηκε να γίνει η εκρηκτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ , στο ξενοδοχείο «Άνεμος», είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι του Μανόλη Κονταρού στις Βρύσες!

Σε αυτό το υπερπολυτελές πεντάστερο «Anemos Luxury Grand Resort», θα έλθουν να ζήσουν με άλλη χάρη οι 180 εκλέκτορες της ΕΠΟ και μαζί ποιος ξέρει πόσοι συνοδοί και «συνοδοί»!

Κι υπάρχουν κι άλλες μαντινάδες για τον Αποκώρωνα, που μπορούν να ακούσουν οι τελευταίοι (αυτοί στα εισαγωγικά), στο βίντεο που ακολουθεί από τον κυριολεκτικά οικοδεσπότη της περιοχής! Όπως αυτές:

"Καημένε Αποκόρωνα, στολίδι είσαι για μένα, είσαι ο τόπος, π' αγαπώ κι ο τόπος που με γέννα..."

"Είμαστε εμείς παράξενοι οι Αποκωρωνιώτες, όμως ποτέ δεν γίναμε στον Έρωτα προδότες"!

Στο βίντεο ακούγεται και η λύρα του αδικοχαμένου συνεργάτη του Μανόλη Κονταρού Γιώργου Τσουρουπάκη!

Σχόλια