default-image

Στο Τόκιο έφτασε η Ολυμπιακή σημαία

Αθλητισμός
Στο Τόκιο έφτασε η Ολυμπιακή σημαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα ταξίδι 18.000 χιλιομέτρων, η Ολυμπιακή σημαία έφτασε στο Τόκυο από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Μαζί της έφτασαν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και τα περισσότερα από τα μέλη της Ιαπωνικής αποστολής, που εκπροσώπησαν την χώρα στους 31ους Αγώνες με συγκομιδή  12 χρυσών, 8 αργυρών και 21 χάλκινων μεταλλίων που τους κατέταξαν στην 6η θέση του σχετικού πίνακα.

Την σημαία την παρέδωσε στον φρεσκοεκλεγέντα κυβερνήτη του Τόκιο Γιουρικο Κοΐκε ο δήμαρχος του Ρίο Εντουάρντο Παές, κατά την διάρκεια της τελετής λήξης στο Μαρακανά την Κυριακή. Στην τελετή που διοργανώθηκε για την άφιξη της σημαίας στο Τόκιο, για δεύτερη φορά στην ιστορία καθώς είχε έρθει και το 1964, εκτός από τον δήμαρχο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020.

Στην τελετή ήταν ακόμα παρόντες, μεταξύ άλλων, η αρχηγός της ιαπωνικής ομάδας και τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της ελευθέρας πάλης Σαόρι Γιοσίντα (που έχασε την ευκαιρία να κάνει τέσσερα τα χρυσά της μετά την ήττα της στον φετινό τελικό από την Ελληνοαμερικανίδα Έλεν Μαρούλις) και ο δεκαθλητής Κεϊσούκε Ουσίρο.

Η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων θα φυλαχθεί περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι να αφιχθεί στην Ιαπωνία και η αντίστοιχη των Παραολυμπιακών. Στην συνέχεια, οι δυο σημαίες θα ταξιδέψουν σε περισσότερες από 62 περιοχές γύρω από το Τόκιο καθώς και στις τρεις περιφέρειες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον φονικό σεισμό του 2011 στην Φουκουσίμα, με στόχο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο ήδη μεγάλος ενθουσιασμός των κατοίκων.

Πηγή: Sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News