Αθλητισμός

Δεν κάλεσε την Κορακάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Άννα Κορακάκη τίμησε την Ελλάδα κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά η επιτυχία της μάλλον ξεχάστηκε γρήγορα...

Και αυτό  διότι η Δραμινή χρυσή Ολυμπιονίκης δεν προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην σημερινή ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι για τους Ολυμπιονίκες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο  πατέρας και προπονητής της Ολυμπιονίκης, Τάσο Κορακάκη, επιβεβαιώσε ότι η «χρυσή» Άννα δεν προσκλήθηκε ποτέ για να παραβρεθεί στην εκδήλωση και ενημερώθηκε για την ύπαρξη της, μόνο μέσα από τον Τύπο.

Έτσι λοιπόν θα παραβρεθούν στην σημερινή εκδήλωση που θα γίνει περίπου στις 13.00 όλοι οι Ολυμπιονίκες, που θα συνοδεύονται από τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, αλλά όχι η Άννα Κορακάκη. Προφανώς πρόκειται για λάθος που εκθέτει όμως τους εκπροσώπους του προέδρου της Δημοκρατίας που ανέλαβαν την διοργάνωση της εκδήλωσης.  

Διαψεύδουν από το Προεδρικό Μέγαρο

Πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι όσα γράφονται δεν ισχύουν και υποστηρίζουν ότι η αλήθεια έχει ως εξής: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον πατέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Τάσος Κορακάκης ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι σήμερα η Άννα Κορακάκη λείπει στο εξωτερικό ευρισκόμενη στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας οι κύριοι Παυλόπουλος και Κορακάκης συμφώνησαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσκαλέσει την Άννα Κορακάκη σε άλλη περίσταση.

Ξεσπά ο πατέρας της Κορακάκης

Όπως πάντως δήλωσε στην «Κ» ο πατέρας και προπονητής της Άννας Κορακάκη,  δεν έλαβε πρόσκληση για την εκδήλωση. «Αν δεν μας θέλουν στην Ελλάδα να μας το πουν να φύγουμε» σημείωσε ο κ. Τάσος Κορακάκης. Όπως λέει ο ίδιος, χθες αργά το απόγευμα πληροφορήθηκε από τα sites ότι επρόκειτο να λάβει χώρα η εκδήλωση στο προεδρικό, ωστόσο κανείς δεν τους είχε προσκαλέσει.

Με δική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης για να διασταυρώσει την πληροφορία, η οποία και επιβεβαιώθηκε. Αφού κατάλαβαν το σοβαρό ατόπημα που είχαν υποπέσει, οι διοργανωτές - που δεν είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας - δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι το «ξέχασαν» αφού η εκδήλωση προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή.

Η Αννα Κορακάκη βρίσκεται στο Παρίσι και τελικά δεν θα μπορέσει να μεταβεί τελευταία στιγμή στην Αθήνα για να παραστεί στην εκδήλωση, όπως ενημέρωσε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Προεδρικού έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση με την πλευρά της αθλήτριας ώστε να γίνει δεκτή από τον ΠτΔ αμέσως μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ευθύνη για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης δεν αφορά στην Προεδρία αλλά στους εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής στο Ρίο.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια