Αθλητισμός

Ζωντανό το όνειρο της Α1 για το Ηράκλειο!

Το όνειρο της Α1 για το Ηράκλειο είναι "ζωντανό" όλες αυτές τις ημέρες και στην ομάδα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ (ξανά) και επισήμως!

Συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο διεκδίκησης της θέσης στη μεγάλη κατηγορία, μια θέση που διεκδικούν πολλές ομάδες από την Αθήνα αλλά και την επαρχία. Ωστόσο στο Ηράκλειο όλοι θεωρούν πως οι πιθανότητες να γίνει το όνειρο πραγματικότητα είναι πολλές και στηρίζονται σε δυο-τρεις βασικούς παράγοντες! Η ομάδα εδρεύει σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιφέρειας στην Ελλάδα και παράλληλα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα κλειστά στη χώρα, το κλειστό στα Δυο Αοράκια που έχει φιλοξενήσει ήδη σπουδαίες και διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα βέβαια η ομάδα έχει ένα καλό όνομα και είναι χρόνια στον μπασκετικό χάρτη. Βέβαια σε αυτόν τον τομέα κανείς δεν παραγνωρίζει ομάδες όπως τον Πανιώνιο αλλά επαναλαμβάνουμε πως στο Ηράκλειο υπάρχει αισιοδοξία!

Σήμερα το θέμα θα πάει στο Δ.Σ. του Ομίλου για να υπάρξει και επίσημα έγκριση στην κατάθεση του φακέλου διεκδίκησης της θέσης στην Α1 ενώ ήδη γίνονται οι σκέψεις για το ενδεχόμενο της μεγάλης ανόδου! Στο πλάνο όπως μας είπε χθες ο γενικός αρχηγός Γιάννης Στεφανάκης είναι "η στήριξη και η παραμονή των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ" κάτι που σημαίνει πως δε θα αποχωρήσει κανείς! Βέβαια αν η Α1 γίνει πραγματικότητα το Ηράκλειο θα χρειαστεί μεγάλη ενίσχυση-οπότε για την ώρα παγώνουν τα μεταγραφικά-αλλά και διοικητικές προσθήκες αφού οι αριθμοί και τα δεδομένα σαφώς και αλλάζουν! "Γιατί να μην παίξουμε στην Α1; Γιατί να μην έχει μια τέτοια πόλη ξανά ομάδα στη μεγάλη κατηγορία! Φυσικά και μπορεί η Κρήτη να έχει και δεύτερη ομάδα", μας λέει ακόμα ο Στεφανάκης. Οι προπονήσεις-θυμίζουμε-ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα και τα πρώτα φιλικά θα γίνουν μέσα στο Σεπτέμβριο, όταν ενδεχομένως έχει έρθει και η απόφαση της ΕΟΚ για την ομάδα που θα κερδίσει τη θέση στην Α1...

Και το Παγκράτι

Και το Παγκράτι έστειλε επιστολή προς την ΕΟΚ, στην οποία υπάγεται η πενταμελής επιτροπή που θα αποφασίσει σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ για την ομάδα που θα παίξει τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Την ερχόμενη Παρασκευή τα σπουδαία λοιπόν, αναμένεται με ενδιαφέρον η... κατάληξη των προσπαθειών των επτά πλέον ομάδων (Λευκάδα, Ηρακλή, Πανιώνιος, Ηράκλειο, Αρκαδικός, Καβάλα και Παγκράτι) που θα πρέπει να υποβάλλουν τους φακέλους με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου στη συνέχεια να τεθούν στην κρίση της επιτροπής που θα λάβει την τελική απόφαση. Το Ηράκλειο αναμένεται να καταθέσει πιθανότατα Πέμπτη τον φάκελό του και σίγουρα θα είναι πλήρης...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια