default-image

Ανακοίνωσε Μαρίν η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Ανακοίνωσε Μαρίν η ΠΑΕ Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Μαρίν, με τον 27χρονο Γερμανό μεσοεπιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Μετά τη μεταγραφή του Μαρίν, οι «ερυθρόλευκοι» κλείνουν το κενό που δημιουργήθηκε στη θέση μετά την πώληση του Τζίμι Ντουρμάζ και πλέον στρέφονται στα υπόλοιπα ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα, για τα οποία δεν αποκλείεται να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στην ημέρα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πάντα η ενίσχυση στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του σέντερ φορ, με τους Ιλόρι και Νιλμάρ να παραμένουν οι πρώτοι στόχοι, αντίστοιχα, για καθεμιά από αυτές.

To «who is who» του Μάρκο Μαρίν, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Μάρκο Μάριν (1.70μ.) γεννήθηκε στις 13/3/1989 στην Bosanska Gradiska που σήμερα ανήκει στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος αλλά και στα άκρα της επίθεσης και φημίζεται για την ικανότητά του και στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία χάρη στην άρτια τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητα. Σε πολύ νεαρή ηλικία έγινε μέλος των πολύ μικρών (ηλικιακά) ομάδων της SG 01 Hoechst στη Γερμανία και το 1996 μετακόμισε στις Ακαδημίες της Eintracht Frankfurt. Έμεινε εκεί για περίπου μία δεκαετία και το 2006 τον απέκτησε η Borussia Monchengladbach.

Αρχικά έγινε μέλος των μικρότερων ομάδων της, ωστόσο το ταλέντο του ξεχώρισε και μόλις έναν χρόνο μετά πήρε «προαγωγή» για την πρώτη ομάδα υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο μαζί της. Στις 31 Μαρτίου του 2007 μάλιστα έκανε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Borussia Monchengladbach απέναντι στην αμέσως προηγούμενή του, Eintracht Frankfurt, ματς στο οποίο είχε και την ασίστ στο τελικό 1-1. Ακολούθησαν τρεις ακόμα συμμετοχές στην Bundesliga εκείνη τη σεζόν (2006/07) μεταξύ των οποίων και μία απέναντι στην Bayern Munich. Η επόμενη σεζόν βρήκε την Borussia Monchengladbach στη β' κατηγορία αλλά τον Μάρκο να είναι, πια, βασικό της στέλεχος παρότι δεν είχε καν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια. Σε 33 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο είχε 5 γκολ και 13 ασίστ.

Όπως ήταν φυσικό ο Μάριν οδήγησε την ομάδα του στην επανάκαμψη στη μεγάλη κατηγορία της Γερμανίας όπου συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις. Σε 35 ματς σε Bundesliga και DFB-Pokal (σ.σ.: κύπελλο) μέτρησε 7 γκολ και 14 ασίστ. Όπως ήταν φυσικό οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και τον Ιούνιο του 2009 η Werder Bremen τον έκανε δικό της έναντι ενός πολύ υψηλού οικονομικού ανταλλάγματος. Στη Βρέμη το ξεκίνημά του είναι εντυπωσιακό. Σε 50 ματς (!) τη σεζόν 2009/10 σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League (σ.σ.: έφτασε με την ομάδα του ως και τους 16 της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες και χάρη στα εκτός έδρας γκολ) είχε 7 γκολ και 18 ασίστ.

Μετά από μια «γεμάτη» 3ετία στη Βρέμη το καλοκαίρι του 2012 ο Μάρκο Μάριν κάνει το σπουδαίο βήμα στο αγγλικό πρωτάθλημα και την Chelsea. Σ' ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα και πολλούς σπουδαίους παίκτες έμοιαζε σχεδόν βέβαιο πως ο Μάρκο θα έβρισκε λιγοστές ευκαιρίες για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε ν' αγωνιστεί σε 19 ματς σημειώνοντας 3 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ. Είχε μάλιστα τη χαρά να κατακτήσει και το UEFA Europa League με τους Λονδρέζους εκείνη τη χρονιά. Αναζητώντας τη χαρά του να αγωνίζεται συχνά τη σεζόν 2013/14 αγωνίστηκε ως δανεικός από την Chelsea στην Sevilla της Ισπανίας.

Όπως αποδείχθηκε καλά έκανε, αφού έπαιξε σε συνολικά 30 αγώνες για την ισπανική LaLiga αλλά και το UEFA Europa League (σ.σ.: από τις 30 συμμετοχές οι 11 ήταν σ' αυτή τη διοργάνωση) το οποίο ευτύχησε να κατακτήσει για 2η στη σειρά χρονιά αγωνιζόμενος μάλιστα και στον τελικό απέναντι στην Benfica. Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει ν' αγωνίζεται σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Στο πρώτο μισό στη Serie A με τη φανέλα της ACF Fiorentina και στο δεύτερο μισό στην Jupiler Pro League με την RSC Anderlecht. Πέρυσι (2015/16) ο Μάρκο είχε μια πολύ «γεμάτη» χρονιά ξανά στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Trabzonspor. Σε 29 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο έβαλε 2 γκολ και είχε 5 ασίστ.

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, ο Μάρκο αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας U16, 17, 18 και 21 (σ.σ.: αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2009), φυσικά και στην πρώτη ομάδα. Με προπονητή τον Γιοακίμ Λεβ έκανε το ντεμπούτο του στις 27/5/2008 απέναντι στη Λευκορωσία. Αναμφίβολα τις κορυφαίες του στιγμές σε επίπεδο Εθνικής ομάδας τις έζησε όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που ταξίδεψε το 2010 στη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ. Κατάφερε μάλιστα να παίξει και σε δύο ματς παρότι τα «πάντσερ» ήταν μια ομάδα γεμάτη σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ως τώρα μετράει 17 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ με την πρώτη ομάδα της Γερμανίας. Πλέον ο Μάριν ανοίγει μια νέα σελίδα στην σπουδαία καριέρα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και φιλοδοξεί να πετύχει ακόμα περισσότερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News