default-image

Ενωμένη η Κρήτη στις κληρώσεις της ΕΠΣΗ

Ποδόσφαιρο
Ενωμένη η Κρήτη στις κληρώσεις της ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καρδιά του κρητικού ποδοσφαίρου χτυπούσε χθες στην υπέροχη Κάτω Βρύση Αστριτσίου! Εκεί, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, με την εκδήλωση να τιμούν με την παρουσία τους όλες οι Ενώσεις της Κρήτης, στέλνοντας δυναμικό μήνυμα συγκρητισμού!

Το "παρών" έδωσαν ο ηγέτης της νέας διοικητικής ομάδας της ΕΠΣ Χανίων Στέλιος Βαρουξάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης και αντιπροσωπία της ΕΠΣ Λασιθίου, με τον πρόεδρο Σύλλα Λουτσέτη να απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων, αλλά κι εκείνος να στέλνει από την ανατολική Κρήτη τη στήριξή του στο συγκρητισμό του ποδοσφαίρου του νησιού. Σε αυτό το γεγονός στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του αλλά και τη συγκίνησή του για την παρουσία όλου του κρητικού ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο.

Ο Ηρακλειώτης πρόεδρος στάθηκε κυρίως στην παρουσία του Στέλιου Βαρουξάκη, στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη με την πρόσφατη ανάληψη της ηγεσίας στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, τόνισε ότι για πρώτη φορά σε εκδήλωση της ΕΠΣ Ηρακλείου υπάρχει παρουσία από την ΕΠΣ Χανίων. Επίσης, ο κ. Τζώρτζογλου αναφέρθηκε και στις εκλογές της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου. Ανάλογα ήταν τα μηνύματα που έστειλαν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Στέλιος Βαρουξάκης όσο και ο Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, επισημαίνοντας ότι το κρητικό ποδόσφαιρο είναι πιο ενωμένο από ποτέ, και αυτό αποτελεί παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου το προεκλογικό κλίμα λόγω ΕΠΟ είναι... πολεμικό.

Ακόμη, ο κ. Τζώρτζογλου τόνισε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα κάνει προσπάθειες για συναίνεση και λύση κοινής αποδοχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Επίσης, τόνισε ότι η ΕΠΣΗ δεν είναι με κανένα πόλο του ποδοσφαίρου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει Αρναουτάκη και Συριγωνάκη για τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Εκπληκτική φιλοξενία

Η φιλοξενία των φορέων του Αστριτσίου ήταν εκπληκτική στην ΕΠΣΗ, στους προσκεκλημένους και στους εκπροσώπους των σωματείων του Ηρακλείου, οι οποίοι έδωσα βροντερό "παρών" στον ειδυλλιακό χώρο της Κάτω Βρύσης. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιχάλης Γαρεφαλάκης είχε μεριμνήσει για όλες τις λεπτομέρειες μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπου πρόεδρος είναι ο γνωστός προπονητής Μανόλης Συντιχάκης, το σωματείο της Τριτωνίας, την Ενορία Αγίου Γεωργίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και την τοπική κοινωνία του Αστριτσίου.

Όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία, καθώς μετά τις κληρώσεις ακολούθησε ένα πλούσιο τραπέζι και φαγοπότι, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής του λαϊκού συγκροτήματος του Κώστα Κρητικού.

Απονομές με συγκίνηση

Στο περιθώριο των κληρώσεων για τη νέα σεζόν έγιναν και κάποιες σημαντικές τιμές από την ΕΠΣ Ηρακλείου, σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο ιστορικός παράγοντας του ΠΟΑ Λευτέρης Λειβαδίτης, το ιδρυτικό μέλος του ΣΔΠΗ Γιάννης Πετράκης, το ιδρυτικό μέλος της Μινωικής Δημήτρης Δόξας, ο παλιός διαιτητής Μιχάλης Γαρεφαλάκης, ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Τριτωνίας, και τέλος ο βετεράνος τερματοφύλακας της Παλιανής 2008 Κώστας Τυράκης.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση στην απονομή του Λειβαδίτη, την οποία έκαναν μαζί Τζώρτζογλου, Βαρουξάκης και Δασκαλομαρκάκης. Ο Τζώρτζογλου είπε ότι ο παππούς του ο Κοκκόλης ταξίδεψε μαζί με τον Λειβαδίτη από τη Μικρά Ασία και, όταν το άκουσε ο Λευτέρης Λειβαδίτης, τον έπιασαν τα κλάματα.

Οι ημερομηνίες

Αναφορικά με τις κληρώσεις, να τονίσουμε ότι το Κύπελλο ΕΠΣΗ θα ξεκινήσει πρώτο, με τις ομάδες να μπαίνουν στα γήπεδα για τη διοργάνωση στις 3-4 Σεπτεμβρίου. Στις 10-11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δράση σε Α1 και Α2 Κατηγορία. Η Α1 Κατηγορία θα γίνει φέτος σε έναν όμιλο 20 ομάδων, με έναν πραγματικό μαραθώνιο 38 αγωνιστικών. Στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα πάρουν σειρά οι δύο όμιλοι της Β' Κατηγορίας. Για τη Γ' ΕΠΣΗ έχει δοθεί παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής και γι' αυτό η κλήρωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων. Το πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΡΔΑΛΑΧΑΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News