default-image

Κρίσιμο συμβούλιο και... ερωτηματικά στην Σούπερ Λίγκα

Αθλητισμός
Κρίσιμο συμβούλιο και... ερωτηματικά στην Σούπερ Λίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνθήκες πόλωσης αναμένεται να διεξαχθεί το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με θέμα την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, περί αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος «τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου» με αφορμή την παρέμβαση της ΕΠΟ στη σύνθεση των τακτικών δικαστών που συγκροτούν την Επιτροπή Δεοντολογίας και του ανεφάρμοστου «ισπανικού μοντέλου» στη διαιτησία.

Το κλίμα έχει ήδη δυναμιτιστεί επειδή ο εκτελών χρέη προέδρου, Χρ. Δάρας, δεν έβαλε αρχικά το θέμα εκλογής νέου προέδρου στην ημερήσια διάταξη, κάτι που υποχρεώθηκε να πράξει έπειτα από το αίτημα του Παναθηναϊκού, υπό την προϋπόθεση να το αποδεχθεί η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ. πρώτο είναι το αίτημα του Παναθηναϊκού.

Με τη θέση του Παναθηναϊκού να γίνουν πρώτα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και μετά να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο θέμα συντάχθηκε ήδη ο Πλατανιάς ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και ίσως άλλες δύο ΠΑΕ.

Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των ομάδων κάνει δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει Τρίτη 23/8 και θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γ. Στράτος υποστηριζόμενος και από την «συμμαχία». Υποψήφιο πρόεδρος πιθανόν να προτείνει και η «πλευρά ΟΣΦΠ».

Το δεύτερο θέμα που ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη είναι είναι το εξώδικό που έστειλε στη Σούπερ Λίγκα η NOVA με το οποίο δηλώνει ότι «καθ' όσο χρονικό διάστημα η Σούπερ Λίγκας δεν τηρεί επιμελώς τις συμβατικές της δεσμεύσεις έναντι ημών και ιδίως δεν διασφαλίζει την παραχώρηση προς τη NOVA του ουσιαστικού δικαιώματος μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήματος, η NOVA από την πλευρά της δεν πρόκειται να καταβάλει την προβλεπόμενη από τη σύμβαση αμοιβή για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Επιπλέον αυτού επιφυλασσόμαστε ρητά για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το νόμο ή τις συμβάσεις για την προάσπιση των συμφερόντων των εταιρειών μας».

Οι ΠΑΕ που αντέδρασαν στην απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος, όπως ο Ολυμπιακός, η Λάρισα και ο Αστέρας, αναμένεται να ζητήσουν να υπάρξει δυναμική αντίδραση του συνεταιρισμού κατά της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή.

Ο κ. Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NOVA, Πάνο Παπαδόπουλο, και του ζήτησε να μην προβεί σε καμία κίνηση κατά της Λίγκας μέχρι τις 30 Αυγούστου, οπότε θα έχει γίνει η καθοριστική για το μέλλον του ποδοσφαίρου συνάντηση με τη FIFA.

Στην ίδια συνέντευξη προέτρεψε τις ΠΑΕ της Super League που διαμαρτύρονται για την απόφασή του «να απευθυνθούν επιτέλους σε όσους παρανομούν, δηλαδή στην ΕΠΟ, και όχι στην ελληνική κυβέρνηση που δρα σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Πηγή: www.soccerplus.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News