Αθλητισμός

Μπράβο σε όλους τους Έλληνες που πήγαν στο Ρίο!

Η Ολυμπιάδα του Ρίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας περνούσε στο παρελθόν και σίγουρα με τα καλά και τα ανάποδά της μας καθήλωσε όλες αυτές τις ημέρες. Κυρίως βέβαια μας έκαναν να κολλήσουμε μπροστά στην οθόνη οι σπουδαίοι Έλληνες και οι Ελληνίδες που πήραν μετάλλια και αν μη τι άλλο ως άνθρωπος που ζω μέσα στο χώρο του αθλητισμού θα ήθελα να εκφράσω και το δικό μου, δημόσιο, "ευχαριστώ"!

Αυτές τις ώρες όμως (απόγευμα Κυριακής) που γράφω αυτές τις γραμμές, αυθόρμητα μου έρχεται στο μυαλό μια σκέψη. Σκέψη που κλείνει μέσα της όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πήγαν στο Ρίο!

Την Ειρήνη Βασιλείου που έτρεξε με πρόβλημα τραυματισμού,  τη Μπελιμπασάκη από τη Σητεία, τον Αναστασάκη από τα Χανιά και τα άλλα παιδιά! Και τα παιδιά που έφτασαν κοντά στο βάθρο αλλά δεν ανέβηκαν και τα παιδιά που δεν το πλησίασαν! Έκαναν θυσίες όλοι τους για να φτάσουν ως εκεί και στον αθλητισμό που θέλω-θέλουμε όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά πάνω από όλα είναι η προσπάθεια, με επέκτασή της την υπερηφάνεια!

Μάλιστα, ένας σπουδαίος αθλητής, ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας στα 470, το  2002, Ανδρέας Κοσματόπουλος, μέσω Facebook απευθύνθηκε στους αθλητές που δεν διακρίθηκαν στο Ρίο. Και τα λόγια του Έλληνα ιστιοπλόου είναι  συγκινητικά! Οπότε,  θελήσαμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να τα διαβάσετε. Ακολουθεί λοιπόν αναλυτικά η "επιστολή":

«Ανοικτή επιστολή στους αθλητές που ΔΕΝ διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016

Αγαπητοί μου συναθλητές και συναθλήτριες,

Αν αγωνιστήκατε με όλες σας τις δυνάμεις και δώσατε και την ψυχή σας την ώρα του αγώνα, τότε είστε νικητές...

Αντιπροσωπεύσατε επάξια την Ελλάδα και είστε πηγή έμπνευσης με τη συμμετοχή σας στην Ολυμπιακή Ομάδα!

Μην αφήσετε κανένα υποτιμητικό σχόλιο ή βλέμμα να πάρει αυτό που πετύχατε. Μη νιώσετε πικρία ή λύπη που δεν θα ασχοληθούν μαζί σας, που κανείς δεν θα σας περιμένει για δηλώσεις.

Να είστε περήφανοι και να επιστρέψετε με το κεφάλι ψηλά γιατί μόνο εσείς γνωρίζετε τις χιλιάδες ώρες προπόνησης, πόνου, χαράς και λύπης, απελπισίας και λύτρωσης, τραυματισμών και απόγνωσης που θυσίασατε για να βρεθείτε στην γραμμή εκκίνησης των Ολυμπιακων Αγώνων!

Είμαι πραγματικά περήφανος για τον καθένα και την καθεμία σας γιατί ήμουν ένας απο εσάς....»

Κλείνοντας να δώσω από τώρα τις ευχές στα παιδιά που θα πάνε στους Παραολυμπιακούς! Από ολόκληρη την Ελλάδα και βέβαια την Κρήτη. Είμαι βέβαιος πως θα φέρουν πολλά χαμόγελα τον Σεπτέμβριο...

Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια