Αθλητισμός

Έρχονται... πρόωρες εκλογές στην ΕΠΟ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη και στην ατζέντα της συμπεριλήφθηκε μάλλον αιφνιδιαστικά η προκήρυξη εκλογών.

Οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο η συμπερίληψή της στην ατζέντα της προσεχούς συνεδρίασης δημιουργεί ερωτηματικά μήπως η νυν διοίκηση της ομοσπονδίας επιδιώξει να γίνουν εκλογές νωρίτερα.

Φημολογείται έντονα πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης ίσως επιδιώξει να επισπευτούν οι εκλογές κατά περίπου ένα μήνα, καθώς εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο την Πέμπτη οι αρχαιρεσίες θα μπορούν να γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου (25/9).

Τι κερδίζει η νυν διοίκηση της ΕΠΟ με αυτόν τον τρόπο; Κατ' αρχάς απορροφά ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που δέχεται στην παρούσα φάση μετά την κριτική που δέχεται για την απόφαση Κοντονή να αναβάλει το πρωτάθλημα επιρρίπτοντας την ευθύνη στις κινήσεις της ομοσπονδίας για τη διαιτησία και τα πειθαρχικά όργανα.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Φαίνεται πως στην ΕΠΟ θεωρούν πως προκηρύσσοντας εκλογές άμεσα ίσως προλάβουν την κλήση κορυφαίων στελεχών της ΕΠΟ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας. Παράλληλα πιθανολογείται ότι προσδοκούν πως θα προλάβουν και την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος των ίδιων προσώπων για την υπόθεση της κάρτας υγείας, που θα οδηγήσει στην έκπτωση από τα αξιώματά τους.

Επιπλέον, η ταχύτερη του προγραμματισμένου διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ ίσως δώσει τη δυνατότητα στη νυν διοίκηση να προλάβει να μην αλλάξει η διοίκηση σε τρεις ποδοσφαιρικές ενώσεις (Χαλκιδικής, Καστοριάς και Δράμας) και περάσουν αυτές στα χέρια της αντιπολίτευσης.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια