Αθλητισμός

Ο τελικός πίνακας μεταλλίων, 26η η Ελλάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κυριάρχησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς ήταν η μοναδική χώρα με τριψήφιο αριθμό μεταλλίων, κατακτώντας 121 συνολικά (46 χρυσά, 37 ασημένια και 38 χάλκινα).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Μεγάλη Βρετανία με 27 χρυσά μετάλλια, ένα παραπάνω από τους τρίτους Κινέζους, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η… αποδεκατισμένη Ρωσία και η Γερμανία, με 19 και 17 χρυσά αντίστοιχα.  

Οι Έλληνες αθλητές ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στην 26η θέση του πίνακα, κατακτώντας έξι μετάλλια. Ένα χρυσό και ένα χάλκινο για την Άννα Κορακάκη, χρυσό για τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, ασημένιο… σαν χρυσό για το Σπύρο Γιαννιώτη στα 10.000 μέτρα ανοιχτής θάλασσα και χάλκινο για το πλήρωμα των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στα 470 της ιστιοπλοΐας.

Τα έξι μετάλλια μάλιστα, αποτελούν την 5η καλύτερη συγκομιδή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελλάδα, με πρώτη φυσικά αυτή της Αθήνας το 1896 (50 μετάλλια) και δεύτερη και πάλι στην πατρίδα μας το 2004 (16 μετάλλια).

Σχόλια