Αθλητισμός

Έβαλε στη θέση της την Ισινμπάγεβα η Στεφανίδη

Η Γελένα Ισινμπάγεβα ανακοίνωσε χθες ότι σταματά την αθλητική της καριέρα, όμως επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στη ΔΟΕ επειδή δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στο Ρίο, όπως και τους υπόλοιπους Ρώσους αθλητές. Μάλιστα η δήλωσή της ότι «όποια κερδίσει μετάλλιο στο επί κοντώ χωρίς την παρουσία της Ισινμπάγεβα, δεν θα το αξίζει 100%» προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Στη δήλωση της τσαρίνας του επί κοντώ απάντησε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Όπως είπε λοιπόν, «δεν αισθάνομαι καθόλου ότι κέρδισα ένα... μισό χρυσό μετάλλιο. Αντιθέτως. Είναι λίγο στενάχωρη για μας αυτή η κατάσταση, διότι δεν είχαμε καμία σχέση με αυτή την απόφαση. Όλες θέλαμε να είναι εδώ η Ισινμπάγεβα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι αυτή. Νιώθω άσχημα για εκείνη και τους υπόλοιπους Ρώσους αθλητές, αλλά δεν φταίμε εμείς».

Οι συναθλήτριες της Στεφανίδη ήταν πιο σκληρές απέναντι στην Ισινμπάγεβα, σε αντίθεση με την ευγενική Κατερίνα. Η ασημένια ολυμπιονίκης, Σάντι Μόρις, μίλησε για ασέβεια, ενώ η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτζ, που τερμάτισε ένατη, έκανε λόγο για αλαζονεία και θυμήθηκε ότι στο Λονδίνο «δεν είχε πάρει καν το χρυσό».

Σε κάθε περίπτωση η Στεφανίδου ήταν πανευτυχής στη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε και σε κάποια προβλήματα που αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή: «Το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μού έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Όλη η σεζόν πήγε καλά, αλλά στο τέλος είχα ένα μικρό τραυματισμό. Πήρα αντιβίωση για λίγες μέρες, φάνηκε να μην πηγαίνουν καλά τα πράγματα, αλλά τελικά τα κατάφερα».

Σχόλια