Αθλητισμός

Θα τιμωρηθούν από τη ΔΟΕ ο Λόχτι και η παρέα του

Δεν πρόκειται να αφήσει ατιμώρητους η ΔΟΕ τους Αμερικανούς κολυμβητές που υποστήριξαν ότι τους λήστεψαν στο Ρίο, ενώ αντίθετα αυτοί προκάλεσαν φθορές σε βενζινάδικο της πόλης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνέστησε πειθαρχική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει την περίπτωση του Ράιαν Λόχτι, και των τριών συναθλητών του, οι οποίοι κατέθεσαν ψευδώς ότι έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο 32χρονος Λόχτι, ο οποίος στην διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, είχε πει αρχικά ότι ο ίδιος, ο Τζίμι Φέιγκεν και άλλοι δύο συναθλητές τους, οι Γκούναρ Μπεντζ και Τζακ Κόνγκερ, επέστρεφαν με ταξί από ένα πάρτι, όταν τους σταμάτησαν ένοπλοι που παρίσταναν τους αστυνομικούς και τους έκλεψαν 400 δολάρια. Η ιστορία αυτή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθινή και ο Λόχτι ζήτησε συγγνώμη.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι ζητούν ένα βαρύτερο πρόστιμο για τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο, Τζίμι Φέιγκεν, επειδή έδωσε ψευδή κατάθεση στην αστυνομία, αφού πρώτα κατέβαλε 35.000 ρεάλ σε φιλανθρωπικό σκοπό, όπως τον διέταξε δικαστής από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου δήλωσε ότι ο Φέιγκεν έδωσε τα χρήματα σε αθλητικό φιλανθρωπικό σκοπό στο Ρίο και πως τώρα μπορεί να πάρει το διαβατήριό του από την αστυνομία και να φύγει από τη Βραζιλία, εάν το επιθυμεί.

Ο Τζίμι Φέιγκεν αναχώρησε από Ρίο ντε Τζανέιρο και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου.

Σχόλια