default-image

Το χρυσό κορίτσι Κ.Στεφανίδη: Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή

Σπορ
Το χρυσό κορίτσι Κ.Στεφανίδη: Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την ολοκλήρωση του τελικού του επί κοντώ με άλμα στα 4.85 , καθώς έκανε το όνειρό της πραγματικότητα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το τρίτο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή, αλλά ακόμη δεν το πιστεύω», έλεγε μετά το μεγάλο της αγώνα.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήθελα το 4.90, αλλά δεν το κατάφερα. Νόμιζα πως η Σάντι θα περάσει τα ύψος και θα πάρει το χρυσό, αλλά είδα τον άντρα μου να πηδά στον αγωνιστικό χώρο. Αποφεύγω να βλέπω από φέτος τις προσπάθειες των άλλων αθλητριών, γιατί επηρεάζομαι. Άκουσα να πανηγυρίζουν και δεν ήξερα τι είχε γίνει. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ακόμη δεν το πιστεύω», τόνισε η 26χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε:

«Κάνω επί κοντώ από τα 10 μου. Είχα επιτυχίες και πολλά προβλήματα, χρειάστηκε πολλά χρόνια να φτάσω σε αυτό το επίπεδο γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό για μένα αυτό το μετάλλιο. Σχεδόν σταμάτησα, μετά ξανάρχισα, αλλά τελικά η χρονιά έχει πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα. Ονειρεύτηκα αυτή τη στιγμή και ήταν κάτι που το έβλεπα στο μυαλό μου πολύ καιρό τώρα. Όταν γύρισα από το Λονδίνο στο Οχάιο και είχα μια ενόχληση έμεινα εκτός και ήρθα εδώ με μεγαλύτερο άγχος. Οι φυσιοθεραπευτές της ελληνικής και της κυπριακής αποστολής με βοήθησαν και δεν με ενόχλησε σχεδόν καθόλου. Ήμουν και με αντιβιοτικά, αλλά όλα καλά».

Αναφερόμενη στον αγώνα της είπε: «Μετά την πρώτη μου χαμένη προσπάθεια στα 4.80 δεν ανησύχησα γιατί ήξερα πως θα χρειαζόταν μεγαλύτερο ύψος. Αντιμετώπιζα κάθε προσπάθεια σαν να ήταν η τελευταία».

Πριν αποχαιρετήσει, αφού ζήτησε χαμογελαστή συγγνώμη από τους Έλληνες για το ξενύχτι που έκαναν για χάρη της, είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Το παγκόσμιο ρεκόρ έχει πολύ ακόμη. Πρέπει να δω τα άλματά μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News