default-image

Κατηγορεί συναθλητή του ότι τον ντόπαρε

Σπορ
Κατηγορεί συναθλητή του ότι τον ντόπαρε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιζάτ Αρτίκοφ πέρασε στην αντεπίθεση μετά την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου λόγω ντόπινγκ, κατηγορώντας τον συναθλητή του, Κινγκ Ματάμ, ότι τοποθέτησε απαγορευμένες ουσίες στο φαγητό του!

Απίστευτη εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση του αρσιβαρίστα, Ιζάτ Αρτίκοφ από το Κιργιστάν, από τον οποίο αφαιρέθηκε -λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας- το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα -69κ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Αρτίκοφ, που έχασε το μετάλλιο, επειδή όπως αποδείχθηκε μετά τον σχετικό έλεγχο, είχε κάνει χρήση στρυχνίνης, δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί: "Ασφαλώς και θα εφεσιβάλλω την απόφαση. Είναι άδικη. Ποτέ δεν υπήρξα ντοπαρισμένος. Κατέκτησα την νίκη μου, απολύτως δίκαια".

Μάλιστα, ο βραχύσωμος αρσιβαρίστας, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όπως δήλωσε, γνωρίζει τον υπαίτιο για τα αποτελέσματα που βρέθηκαν στο δείγμα του: "Υποψιάζομαι ότι ο Γάλλος συναθλητής μου, Κινγκ Ματάμ, έριξε στο ποτό ή στο φαγητό μου, την ουσία. Όλα άρχισαν από τις δηλώσεις του, με τις οποίες αμφισβητούσε την νίκη μου".

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά το τέλος του αγώνα, ο Ματάμ, που κατετάγη 8ος, έθεσε εν αμφιβόλω τους συναθλητές του, δηλώνοντας: "Θα περιμένω τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ. Εάν η ΔΟΕ και η διεθνής ομοσπονδία, πράξουν ορθώς, πιστεύω ότι θα μπορέσω να κερδίσω τέσσερις θέσεις στην κατάταξη, αφού οι πρώτοι πέντε δεν είναι καθαροί".

Σε σχετική ανακοίνωση, ο αρμόδιος φορέας του Κιργιστάν για την νεολαία και τον αθλητισμό, έκανε γνωστό πως η ομοσπονδία άρσης βαρών της χώρας, ετοιμάζει έφεση στο CAS, δηλαδή στο Δικαστήριο που έλαβε την απόφαση για την αφαίρεση του μεταλλίου από τον Αρτίκοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News