default-image

Οι Βραζιλιάνοι θέλουν... εκδίκηση

Αθλητισμός
Οι Βραζιλιάνοι θέλουν... εκδίκηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική Βραζιλίας με αρχηγό τον Νεϊμάρ θα διεκδικήσει απέναντι στην αντίστοιχη της Γερμανίας, το Σάββατο 20 Αυγούστου, το χρυσό μετάλλιο όσον αφορά στο άθλημα του ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο τερματοφύλακας της τωρινής ομάδας, Ουέβερτον Περέιρα ντα Σίλβα, έχει κρατήσει την εστία του απαραβίαστη. Μπορεί να επαναληφθεί το σκηνικό του 1950, όταν η εθνική Βραζιλίας ηττήθηκε εντός έδρας από την αντίστοιχη της Ουρουγουάης κι έχασε το τρόπαιο με οδυνηρό τρόπο; Μπορεί να υπάρξει νέο "Μαρακανάζο"; Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος ως προς το τι πιστεύει: "Νέο Μαρακανάζο; Όχι, όχι. Η γενιά μας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα".

Κι αν το 1950 είναι μακριά, το 2014 είναι αρκετά κοντά. Μόνον ένας Γερμανός είναι στην αποστολή της ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο ενώ ήταν παρών και στο Μπέλο Οριζόντε στη συντριβή της εθνικής Βραζιλίας (στον πάγκο, δεν είχε αγωνιστεί στο ματς) από τα "πάντσερ" (1-7). Είναι ο Ματίας Γκίντερ της Ντόρτμουντ. Ο τύπος της διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο, ζητά εκδίκηση.

"Αδύνατο να εκδικηθείς, αδύνατο να ξεχάσεις" γράφει η "O globo", "Ρεβάνς" η "Folha", "Απέναντι στη Γερμανία και το φάντασμα του 7-1" η "Ζero Hora" του Πόρτο Αλέγκρε. Ο Ρενάτο Αουγκούστο έδωσε το σύνθημα: "Για τους Βραζιλιάνους το να είσαι δεύτερος ισοδυναμεί να είσαι τελευταίος".

Οι ελπίδες των Βραζιλιάνων εναποτίθενται στον Νεϊμάρ. Το ομολογεί κι παλιός άσος της ομάδας, Τοστάο: "Η Ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας δεν έχει σχέση με την κανονική εθνική Γερμανίας. Εάν έπαιζε η Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας με την αντίστοιχη των Ανδρών θα κέρδιζε αυτή στην οποία θα αγωνιζόταν ο Νεϊμάρ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News