Αθλητισμός

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανική αποστολή του Ρίο

Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή καλεί τους αθλητές να μην βγαίνουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μην φοράνε εμφανίσεις με τα χρώματα της Βρετανίας

Νέα συζήτηση για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προκάλει η αποκλειστική είδηση που μεταδίδει ο Guardian σύμφωνα με την οποία μέλος της Βρετανικής ολυμπιακής ομάδας έπεσε θύμα ληστείας υπό την απειλή πιστολιού τα ξημερώματα της Τρίτης μετά από μια βραδιά διασκέδασης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στα μέλη της βρετανικής αποστολής έχει απευθυνθεί η σύσταση να μην κυκλοφορούν εκτός του Ολυμπιακού Χωριού καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο σε περίπτωση που τους δούν να κυκλοφορούν με τα χρώματα της Βρετανίας.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει και επιστολή που εστάλη μέσω e-mail στους Βρετανούς αθλητές του στίβου.

«Μετά απο ένα σημαντικό ζήτημα ασφαλείας που συνέβη χθες το βράδυ, πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει το να μην φοράνε τη στολή της Βρετανίας έξω απο το Ολυμπιακό χωριό και να μην πέρνουν ταξί» αναφέρεται στην επιστολή που εστάλη την Τετάρτη.

«Αν σχεδιάζετε να βγείτε αφού πεσει το σκοτάδι και δεν έχετε άλλο τρόπο να επιστρέψετε εκτός από το ταξί, μην βγαίνετε έξω» προστίθεται στην επιστολή.

Όσοι Βρετανοί αθλητές έχουν ολοκληρώσει τους αγώνες τους και δεν έχουν επιστρέψει στη Βρετανία καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο ασφαλείας από την Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή. «Είναι απολύτως απαραίτητο το σεμινάρι, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το παρακολουθήσετε. Αν δεν μπορείτε το επόμενο πρωί μετά τον αγώνα, τότε την μεθεπόμενη ημέρα - ειναι για την ασφάλειά σας» αναφέρεται στην επιστολή.

«Το Ρίο δεν είναι ασφαλές. Σκεφτείτε καλά αν αξίζει το ρίσκο να φύγετε από το χωριό για να γιορτάσετε μετά τον αγώνα σας» καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια