default-image

Το πάλεψε ο Τσάκωνας, άνετα ο Μπολτ, σοκ για Γκάτλιν

Σπορ
Το πάλεψε ο Τσάκωνας, άνετα ο Μπολτ, σοκ για Γκάτλιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πάλεψε στα ημιτελικά των 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας, όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καθώς το 20.63 που έκανε δεν ήταν αρκετό να του δώσει το εισιτήριο. Άνετα προκρίθηκε ο Μπολτ, αποκλεισμός-σοκ για τον Γκάτλιν.

Ο πρωταθλητής του Ελ. Βενιζέλου αγωνίστηκε στην 3η προκριματική σειρά, όπου κατέλαβε την 7η θέση με χρόνο 20.63. Στην τελική κατάταξη κατέλαβε την 23η θέση.

«Ένιωθα καλά, αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις και στραβώνουν. Μπορούσα κάτι παραπάνω, όμως ο διάδρομος 1 που έτρεξα στον ημιτελικό ήταν δύσκολος. Αν έτρεχα σε άλλο διάδρομο ίσως να πήγαινα καλύτερα. Έτσι είναι όμως o αθλητισμός, πιο πολλές οι λύπες από τις χαρές. Μετά την Μόσχα πάντως το αγώνισμα των 200μ. έχει ξεφύγει και το επίπεδο έχει ανέβει πολύ.Πιστεύω στις δυνατότητές μου και θα συνεχίσω. Ο Μπολτ πιστεύω ότι θα κατακτήσει και αυτό το χρυσό μετάλλιο στον τελικό», τόνισε ο Λυκούργος Τσάκωνας μετά τον αγώνα του.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες σειρές, ξεχώρισε ο αποκλεισμός του Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος χαλάρωσε, τερμάτισε τρίτος και με χρόνο 20.13 έμεινε εκτός τελικού χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Αντίθετα, άνετα προκρίθηκε στον τελικό ο Γιουσέιν  Μπολτ, ο οποίος έκανε και τον ταχύτερο χρόνο με 9.78.

Στον τελικό των 200μ. που θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής προκρίθηκαν και οι Αντρέ Ντε Γκράσε, Λασόν Μέριτ, Κριστόφ Λεμέτρ, Αλόνσο Εντουαρντ, Ανταμ Τζέμιλι, Ραμίλ Γκουλίεφ και Τσουράντι Μαρτίνα.

Οι «8» του τελικού με τους χρόνους που προκρίθηκαν:

1.Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.78

2.Αντρε Ντε Γκρας (Καναδάς) 19.80

3.ΛαΣόν Μέριτ (ΗΠΑ) 19.94

4.Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 20.01

5.Εντουαρντ Αλόνσο (Παναμάς) 20.07

6.Ανταμ Τζέμιλι (Βρετανία) 20.08

7.Ραμίλ Γκουλίγεφ (Τουρκία) 20.09

8.Τσουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 20.10

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News