default-image

Συνελλήφθη στο Ρίο μέλος της ΔΟΕ

Σπορ
Συνελλήφθη στο Ρίο μέλος της ΔΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικές αρχές του Ρίο συνέλαβαν τον Πάτρικ Χίκι, στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με την κατηγορία ότι πωλούσε στη μάυρη αγορά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Χίκι συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε. Η αστυνομία δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι ο Πάτρικ Χίκι κατηγορείται ότι μαζί με τουλάχιστον έξι ακόμα άτομα οργάνωσαν δίκτυο παράνομων πωλήσεων εισιτηρίων για τους αγώνες του Ρίο.

«Συνεχίζοντας την έρευνά μας, η αστυνομία ανακάλυψε την ανάμειξη του Πάτρικ στο διεθνές κύκλωμα απάτης και μεταπώλησης των εισιτηρίων», δήλωσε η αστυνομία του Ρίο.

Ο Χίκι είναι μέλος της ΔΟΕ από το 2012, ενώ είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ιρλανδίας καθώς και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Ένας ακόμα Ιρλανδός είχε συλληφθεί την προγούμενη εβδομάδα στη διάρκεια ερευνών για την ίδια υπόθεση, ενώ άλλα 4 στελέχη αναζητώνται για ανάκριση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει πάνω από 1.000 εισιτήρια που πωλούνταν σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, και διακινούνταν από το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ιρλανδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News