Αθλητισμός

Διεκδικεί την άνοδο στην Α1 κατηγορία το Ηράκλειο

Η ειδική επιτροπή της ΕΟΚ έστειλε πρόσκληση σε έξι ομάδες για συμμετοχή στην Α1 κατηγορία, μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την πρώτη αντίδραση της διοίκησης, η ομάδα είναι διατεθειμένη να διεκδικήσει την άνοδο στην πρώτη τη τάξη κατηγορία, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες.

Τα κριτήρια του ΕΣΑΚΕ για την ομάδα που θα πάρει το "εισιτήριο" είναι το γηπεδικό, η "υγεία" του σωματείου σε όλα τα επίπεδα και φυσικά να κινηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ΚΑΕ.

Στην περίπτωση του Ηρακλείου ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο, ότι μιλάμε για επαρχιακή ομάδα, ενώ σε κάθε περίπτωση οι φάκελοι πρέπει να κατατεθούν ως τις 26 Αυγούστου.

Η αποχώρηση της Κηφισιάς και οι δυσκολίες του Εθνικού, οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση, ενώ πέρα από την κρητική ομάδα, πρόσκληση έλαβαν ακόμη Δόξα Λευκάδας, Ηρακλής, Πανιώνιος, Αρκαδικός και Καβάλα.

Αναλυτικά: «Η επιτροπή ειδικής αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Τσαγκρώνη (πρόεδρος), Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος), Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο και Γιάννη Ψαρράκη, συνεδρίασε σήμερα (17/8) και αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για τα σωματεία και τις ΚΑΕ που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν την κενή θέση που υπάρχει στην Α1 μετά την αποχώρηση της ΑΕΝΚ.

Επιστολές στάλθηκαν στην Δόξα Λευκάδας, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο, το Ηράκλειο, τον Αρκαδικό και την Καβάλα, προκειμένου μέχρι τις 26/8 να προσκομίσουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δυνατόητα σύστασης ΚΑΕ ή, σε περίπτωση που αυτή υπάρχει για την πλήρωση των κριτηρίων που προβλέπονται από τον σχετικό κανονισμό. Κατόπιν της προσκόμισης των απαιτούμενων στοιχείων, θα ακολουθηθούν οι επόμενες προβλεπόμενες ενέργειες».

Σχόλια