Αθλητισμός

Ήττα... μαχαιριά για την Εθνική Πόλο από Ιταλία

Αντίο στα… μετάλλια είπε η Εθνική! Η πολύ κακή επιθετική βραδιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόστισε την ήττα με 9-5 από την Ιταλία, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο των Ανδρών.

Έτσι, το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8, αντιμετωπίζοντας αρχικά την Ισπανία, ενώ από την άλλη η «σκουάντρα ατζούρα» θα παίξει κόντρα στη Σερβία στον ημιτελικό.

Πολύ νευρική και κακή επιθετικά ήταν η Εθνική στο πρώτο οκτάλεπτο, που έπεφτε και σε έναν εξαιρετικό Τεμπέστι, καθώς είχε κατεβάσει τα… ρολά. Από την άλλη, η «σκουάντρα ατζούρα» σημείωσε δύο τέρματα και με αυτά έκλεισε προηγούμενη την πρώτη περίοδο. Σχεδόν με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Ιταλοί πέτυχαν και άλλο ένα τέρμα (3-0). Στη συνέχεια, ο Μουρίκης έσπασε το… ρόδι ύστερα από περίπου 11 λεπτά παιχνιδιού (1-3), όμως οι Ιταλοί «απάντησαν» αμέσως για το 1-4, με τον Έλληνα φουνταριστό να διαμορφώνει το 2-4 του ημιχρόνου.

Ο Φλέγκας ήταν ανίκητος και έπαιζε… μόνος του την Ιταλία για πάνω από επτά λεπτά στην τρίτη περίοδο, αλλά η ελληνική επίθεση ήταν πολύ κακή σ' αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα το 2-4 να παραμένει. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς η Ιταλία σκόραρε δις (2-6) μέσα σε ένα λεπτό, με τον Φουντούλη να κάνει το 3-6 στο τέλος. Μετά το… στείρο πρώτο τρίλεπτο στην τέταρτη περίοδο, η Εθνική μας μείωσε, αλλά οι Ιταλοί «απάντησαν» αμέσως για το 4-7. Τα χρονικά περιθώρια στένευαν για την Ελλάδα, που εξακολουθούσε να ήταν κακή στην επίθεση και έτσι γνώρισε την ήττα από την Ιταλία με 9-5.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια