default-image

Δεν ήθελε ένσταση ο Γιαννιώτης, τι είπε στις δηλώσεις του

Αθλητισμός
Δεν ήθελε ένσταση ο Γιαννιώτης, τι είπε στις δηλώσεις του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε μετά από συγκλονιστική προσπάθεια το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα με τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Φέρι Βέερτμαν.

Για αυτό και τα μέλη της ελληνικής αποστολής μετά την απονομή θέλησαν να καταθέσουν ένσταση για απονομή δυο χρυσών μεταλλίων, αφού οι δυο αθλητές είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Το σκεπτικό των ανθρώπων της αποστολής έχει να κάνει και με το δεδικασμένο που υπήρξε στην κολύμβηση και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια.

Ο έμπειρος κολυμβητής ήταν αντίθετος σ' αυτό, επισημαίνοντας ότι τα πάντα πρέπει να κρίνονται μέσα στον αγώνα.

Έτσι, αφού οι επικεφαλείς της αποστολής είδαν για άλλη μια φορά τα βίντεο του τερματισμού, αποφάσισαν να μην κατατεθεί η ένσταση.

Από την πλευρά του ο Έλληνας ασημένιος Ολυμπιονίκης τόνισε στις δηλώσεις του: «Μετά τη Βαρκελώνη, το 2013 στο Παγκόσμιο είχα πει στον εαυτό μου ότι θα κυνηγήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όταν πήρα την πρόκριση πέρσι, ήθελα πολύ να κυνηγήσω κάτι πολύ όμορφο.

Σήμερα όλα λειτούργησαν υπέρ μου. Με τον προπονητή μου (Νίκο Γέμελο), είχαμε πει να μην φτάσουμε στα τελευταία εκατό μέτρα με τους άλλους. Είναι πιο νέα παιδιά και είχαν καλύτερο σπριντ. Κι όμως κατάφερα να ξεφύγω μέσα από αυτό το γκρουπ. Σημασία έχει ότι έκανα αυτό που ήθελα.

Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, με τόση προσπάθεια τόσα χρόνια. Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο είναι του Νίκου. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου που με στηρίζει. Σε όλο τον κόσμο που με στηρίζει. Το αφιερώνω σε όλους. Είναι το καλύτερο που μπορούσα να έχω. Το έχω αυτό (με τα δάκρυα). Είναι δάκρυα χαράς, συγκίνησης. Σήμερα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News