default-image

Υπέκυψε στα τραύματά του ο προπονητής του κανόε, Χέντσε

Σπορ
Υπέκυψε στα τραύματά του ο προπονητής του κανόε, Χέντσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο προπονητής κανόε καγιάκ της Γερμανίας, Στέφαν Χέντσε, ο οποίος είχε εμπλακεί σε τροχαίο με το ταξί που τον μετέφερε στο Ολυμπιακό χωριό.

Ο πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής των Γερμανών είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση. Η κατάστασή του ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή και τελικά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα.

Ο Χέντσε που ήταν Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 «έφυγε» μόλις στα 35 του χρόνια.

"Οι λέξεις δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στην περιγραφή των συναισθημάτων μας. Απόψε περνά σε δεύτερη μοίρα ο αθλητισμός, για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ", αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

"Η ΔΟΕ πενθεί την απώλεια ενός αληθινού Ολυμπιονίκη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στην οικογένεια του Στέφαν Χέντσε, τους φίλους του, τη γερμανική ομάδα. Θα τιμήσουμε αύριο τη μνήμη του, καθώς σε όλες τις εγκαταστάσεις οι γερμανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες", είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος έως το 2013 ήταν επικεφαλής της Γερμανικής επιτροπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News