Αθλητισμός

Έβδομος ο Φιλιππίδης, «χρυσός» ο Ντα Σίλβα

Έβδομος Ολυμπιονίκης αναδείχτηκε τα ξημερώματα ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ καθώς, υπό αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.50μ. Χρυσός Ολυμπιονίκης στέφθηκε ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα, ο οποίος ξεπέρασε τα 6.03μ. σημειώνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ άφησε πίσω του το μεγάλο φαβορί τον Ρενό Λαβιλενί.

Ο τελικός του επί κοντώ καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς η καταρρακτώδη βροχή δεν το επέτρεπε. Επίσης υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση λόγω της δυσκολίας των διοργανωτών να τοποθετήσουν τον πήχη σωστά. Με αυτά και αυτά οι αθλητές πάγωσαν και ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε καλά τον αγώνα του ξεπερνώντας με την πρώτη τα 5.50μ., όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Και στις τρεις του προσπάθειες στα 5.65μ. ήταν άκυρος και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση μένοντας έβδομος.

Στη μάχη των μεταλλίων ο Τιάγκο Ντα Σίλβα μπροστά στο κοινό του έκανε φοβερό αγώνα, ξεπέρασε τα 6 μέτρα και τρία εκατοστά που είναι Ολυμπιακό ρεκόρ και πήρε την πρωτιά από το μεγάλο φαβορί, τον Ρενό Λαβιλενί που έμεινε στα 5.98μ. Τρίτος ήταν ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς με 5.85μ.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 6.03

2. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.98

3. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5.85

4. Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75

-. Γιαν Κουντλίτσκα (Τσεχία) 5.75

6. Τσανγκρούι Ξούε (Κίνα) 5.65

7. Μίχαλ Μπάλνερ (Τσεχία) 5.50

-. Νταΐτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.50

-. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50

10. Σόνεσι Μπάρμπερ (Καναδάς) 5.50

11. Χέρμαν Τσιαραβίγλιο (Αργεντινή) 5.50

Πάουλς Πούγιατς (Λετονία) ακυρώθηκε

Σχόλια