default-image

Όλα τα σενάρια για την Εθνική μας ομάδα πόλο

Σπορ
Όλα τα σενάρια για την Εθνική μας ομάδα πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας ομάδα πόλο έχει εξασφαλίσει την 8αδα στο Ολυμπιακό τουρνουά, μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας.

Η τελική της κατάταξη στον όμιλο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το δικό της αποτέλεσμα.Η Εθνική μπορεί να βγει από πρώτη έως τέταρτη σε ένα ακραίο σενάριο.

Αναλυτικά τα σενάρια

Σενάριο 1: Νίκη επί της Αυστραλίας

Η Ελλάδα σε περίπτωση νίκης απέναντι στην Αυστραλία θα είναι πρώτη ότι και να γίνει στα άλλα ματς του ομίλου αφού υπερέχει στην ισοβαθμία με την Βραζιλία η οποία είναι η μοναδική με την οποία μπορεί να ισοβαθμίσει εάν πάρει τη νίκη απέναντι στα "καγκουρό".

Σενάριο 2: Ισοπαλία με την Αυστραλία

Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα μπορεί να βγει από πρώτη μέχρι δεύτερη. Πρώτη θα βγει εάν τελειώσει και το ματς της Βραζιλίας με την Ουγγαρία ισόπαλο.Σε περίπτωση νίκης των Βραζιλιάνων και νίκης των Σέρβων μέχρι οκτώ γκολ τότε οι διοργανωτές θα είναι πρώτοι, η εθνική μας δεύτερη, οι Ούγγροι τρίτοι και οι Σέρβοι τέταρτοι. Εάν οι Σέρβοι κερδίσουν με εννιά γκολ τότε υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους Ούγγρους και θα είναι εκείνοι τρίτοι.

Σε περίπτωση νίκης των Ούγγρων τότε εκείνοι θα πάρουν την πρώτη θέση, λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων, εμείς θα είμαστε δεύτεροι και οι Βραζιλιάνοι τρίτοι ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι Σέρβοι αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Σενάριο 3: Ήττα από την Αυστραλία

Εδώ είναι και το μοναδικό σενάριο που μπορεί να φέρει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε εμάς, τους Ούγγρους και τους Σέρβους. Πως θα συμβεί αυτό; Μόνο εάν το Βραζιλία-Ουγγαρία λήξει χωρίς νικητή και κερδίσει η Σερβία την Ιαπωνία. Τότε οι Βραζιλιάνοι θα είναι πρώτοι με 7 βαθμού και η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σερβία δεύτερες με έξι.

Η θέση μας σε αυτή την περίπτωση θα εξαρτηθεί από το συντελεστή τερμάτων και από το μέγεθος της νίκης της Σερβίας επί της Ιαπωνίας. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θέλουμε νίκη των Σέρβων μέχρι τέσσερα γκολ, αφού διαφορετικά στη μίνι βαθμολογία που θα προκύψει θα τερματίσουμε τέταρτοι. Αυτή τη στιγμή οι Ούγγροι έχουν τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων αφού είναι στο +10, άρα θα πάρουν άνετα τη δεύτερη θέση εκτός εάν οι Σέρβοι που είναι στο +1 συντρίψουν τους Ιάπωνες με δέκα γκολ διαφορά.

Εάν το ματς της Ουγγαρίας με τη Βραζιλία έχει νικητή τότε θα είμαστε στη χειρότερη περίπτωση τρίτοι. Εφόσον κερδίσει η Βραζιλία τότε θα έχουμε από κάτω μας σίγουρα την Ουγγαρία και μπορούμε να βγούμε δεύτεροι εάν κερδίσουν οι Σέρβοι με μέχρι τέσσερα γκολ, ενώ εάν επικρατήσουν οι "μαγυάροι" τότε θα έχουμε από κάτω μας σίγουρα τους Βραζιλιάνους.

Το πιθανότερο σενάριο: Η Εθνική μας ομάδα δεν γίνεται να χάσει από τους Αυστραλούς. Άρα, λογικά θα τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις και θα περιμένει να μάθει είτε τον τρίτο είτε τον τέταρτο του άλλου γκρουπ που θα είναι πιθανότατα μία εκ των Ισπανία και Μαυροβούνιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News