Αθλητισμός

Αφρουδάκης: Φαβορί για μετάλλιο, μπορούμε χρυσό!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος δεν κρύβει πως η Εθνική ομάδα του πόλο μπορεί να πάρει ακόμα και το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο!

Αναλυτικά ο διεθνής Έλληνας πολίστας μίλησε για...

-το πώς νιώθει βλέποντας τις προσπάθειες της Εθνικής από τον… καναπέ: «Είναι πιο εύκολα να τα βλέπεις από τον καναπέ. Είναι αλήθεια πως είναι διαφορετικό να τα βλέπεις όλες τις κλωτσιές και τις μάχες της πισίνας από τον καναπέ σου. Αλλά πλέον προτιμώ να είμαι εκτός».

-την εικόνα της Εθνικής: «Ζούμε μοναδικές στιγμές και η ομάδα μας σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια έχει βγάλει πολύ καλή εικόνα και μπορείς να πεις ότι είναι φαβορί για μετάλλιο και γιατί όχι αυτό να είναι και το χρυσό. Έχουμε παίξει το καλύτερο πόλο έως τώρα.Οι Σέρβοι δείχνουν να είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, διότι έχουν σταθερά καλή πορεία τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να δούμε και με ποιους θα παίξουμε. Είναι δύσκολη η επιλογή, είναι οκτώ ομάδες, που μπορείς να χάσεις από όλες και να τις κερδίσεις όλες. Είμαστε η πιο σταθερή ομάδα. Η ομορφιά του τουρνουά είναι το ότι όλα κρίνονται στα νοκ-άουτ. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι καλή ευκαιρία, διότι σε σχέση με τις άλλες Ολυμπιάδες που έχω ζήσει, δεν υπάρχει κάποια ομάδα φόβητρο, είναι πιο κοντά σε εμάς».

-το «όπλο» της Εθνικής: «Το δυνατό στοιχείο μας σε αυτό το παιχνίδι είναι η άμυνα μας. Οι Βραζιλιάνοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε 13 επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και πρόκειται για τρομερό στοιχείο. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης στην επίθεση. Είχαμε καλές στιγμές στην επίθεση. Μπορούμε να βελτιωθούμε και να πάρουμε γκολ από περισσότερους παίκτες, διότι έχουμε ποιότητα και στην επίθεση. Ο παράγοντας τύχη μπορεί να μας αφήσει εκτός, άλλο στοιχείο που μπορεί να συμβάλει αρνητικά είναι το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσουν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Στον αθλητισμό δεν βγάζει πάντα νικήτρια την καλύτερη ομάδα. Είναι μια διαδικασία περίεργη και για αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

-τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της καριέρας του: «Είναι η έκτη θέση που πήραμε. Θυμάμαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, που δεν πήραμε μετάλλιο και αν θα ήθελα να παίξω ξανά ένα παιχνίδι της καριέρας μου αυτό είναι το τελευταίο ματς στους Αγώνες Αθήνας».

-τα ματς που θα παίξει ως παίκτης του Απόλλωνα: «Υποστηρίζω από μικρός τον Απόλλωνα και θα παίξω ένα με δύο παιχνίδια, θα φορέσω για λίγο το σκουφάκι του. Εκεί μεγάλωσα αθλητικά, πηγαίνοντας στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο. Έχω αποσυρθεί και εκεί θα παίξω τιμητικά».

Πηγή: Sport-fm.gr

Σχόλια