default-image

«Προσοχή στα όρια» για Παπαχρήστου-Φιλιππίδη

Αθλητισμός
«Προσοχή στα όρια» για Παπαχρήστου-Φιλιππίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προσοχή στα όρια» είναι το σημερινό μήνυμα ενόψει της δοκιμασίας Βούλας Παπαχρήστου και Κώστα Φιλιππίδη στα προκριματικά του τριπλούν γυναικών και επί κοντώ ανδρών αντίστοιχα. Αν θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, η Βούλα χρειάζεται τα 14μ.30 και ο Κώστας τα 5μ.75, που πιθανότατα θα πέσουν αισθητά για τη συμπλήρωση της 12άδας των τελικών.

Και οι δύο Ελληνες βρίσκονται σε θαυμάσια κατάσταση και η αισιοδοξία αποτελεί κυρίαρχο συναίσθημα. Δεν είναι υπερβολή μάλιστα να πούμε ότι μέχρι ενός σημείου το μυαλό τους βρίσκεται στον τελικό και στη διάκριση και όχι στην πρόκριση, κάτι που ενέχει έναν βαθμό ρίσκου.

Στους αντιπάλους τους δεν έρχεται να προστεθεί κάποιος άγνωστος, παρά μόνον το πρωινό ξύπνημα για την Παπαχρήστου.

Βλέπετε, ο προκριματικός της ξεκινάει στις 09.40 ώρα Βραζιλίας (15.40) και η Βούλα θα πρέπει να βάλει το ξυπνητήρι της στις έξι το πρωί, ώστε να ενεργοποιηθεί μυαλό και σώμα όσον το δυνατόν νωρίτερα. Το τριπλούν είναι αγώνισμα που επηρεάζεται τρομερά όσον αφορά τις επιδόσεις όταν διεξάγεται πρωί. Ως εκ τούτου αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις σε αρκετές κοπέλες και μπόλικα άκυρα άλματα.

Ο Κώστας Φλιππίδης αγωνίζεται στις 02.20 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, βράδυ εδώ στο Ρίο. Τα 5,75μ. είναι δύσκολο ύψος για να περάσουν 12 αθλητές, οπότε η 12άδα θα προκύψει σε κάποιο χαμηλότερο ύψος

Στο μέτωπο των τραυματισμών, η Νικόλ Κυριακοπούλου συνεχίζει καθημερινά τις θεραπείες της με τον ορθοπεδικό γιατρό Διονύση Χίσσα. «Εχω ακόμα ενοχλήσεις αλλά αυτήν τη στιγμή στο μυαλό μου έχω τη συμμετοχή μου στον προκριματικό και όλα θα φανούν στην προθέρμανση» λέει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που καταβάλει πελώρια προσπάθεια για να είναι στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας στον προκριματικό της ερχόμενης Τρίτης (16/8) όπου θα αγωνιστεί μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News