Αθλητισμός

Έχει ελπίδες για μετάλλιο ο Κοκκαλάνης

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον Βύρων Κοκκαλάνη, καθώς την Κυριακή θα διεκδικήσει το μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα RS:Χ ανδρών. Μπορεί χθες να μην πήγε καλά, όμως με την 5η θέση που κατέχει, διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες του για βάθρο.

Ο Έλληνας σέρφερ δεν είχε καλή απόδοση στην τέταρτη ημέρα του αγωνίσματος, τερματίζοντας 12ος, 11ος και 10ος στις τρεις ιστιοδρομίες. Μάλιστα έπεσε πέμπτος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον Γάλλο Λε Κοκ. Επειδή πάντως ο τρίτος, ο Πολωνός Μίσκα, πήγε ακόμη χειρότερα από τον Κοκκαλάνη η διαφορά που τους χωρίζει μειώθηκε στους 8 βαθμούς ποινής (70 έναντι 78 - ενδιάμεσα ο Γάλλος με 72).

Ο Ολλανδός Ραϊσελμπέργκ και ο Βρετανός Ντέμπσεϊ που μοιράζοντας τις πρώτες δύο θέσεις δεν απειλούνται και θα κατακτήσουν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, η Γκέλυ Σκαρλάτου ολοκλήρωσε την παρουσία της στη 19η θέση με 172 βαθμούς ποινής, αφού στη medal race παίρνουν μέρος μονάχα τα πρώτα δέκα σκάφη. Η Ελληνίδα ήταν 16η, 20η και 16η στις χθεσινές τρεις ιστιοδρομίες.

Σχόλια