Αθλητισμός

Πανέτοιμοι για το Παγκόσμιο Ηλιάκης και Καλαθάκης

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους έχουν μπει οι Λευτέρης Ηλιάκης και ο Ζαχαρίας Καλαθάκης, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία στο τέλος του μήνα.

Οι δύο αθλητές της αγωνιστικής ομάδας των  gerontis fighters αναχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα για την Αθήνα, όπου θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους υπό τις οδηγίες των δύο προπονητών της  πανελλήνιας ομοσπονδίας kick boxing ( ΠΟΚ ) Νικόλαου Μέμμου και Νικήτα Μιχαλακόπουλου.

Στο πλευρό τους λίγο αργότερα θα βρεθεί και ο προπονητής τους Ιωάννης Γεροντής, ο οποίος θα συνοδέψει μάλιστα τους αθλητές στην Ιρλανδία με την αναχώρηση να έχει οριστεί για τις 27 Αυγούστου.

Οι Ηλιάκης και Καλαθάκης θα είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Κρήτης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ όπως οι ίδιοι τονίζουν: «Η καθημερινότητά μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε θέμα πίεσης σωματικής αλλά και ψυχολογικής αφού οι προπονήσεις φτάνουν το σώμα και το πνεύμα στα άκρα. Υπάρχει όμως ένα υπόγειο συναίσθημα χαράς που βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Φυσικά υπάρχει άγχος που περιορίζει τη σκέψη τη δύσκολη στιγμή όμως εμείς θα επιδιώξουμε την κατάκτηση μιας εκ των τριών θέσεων του βάθρου. Το ευχαριστώ που φτάσαμε ως εδώ ανήκει εξ ολοκλήρου στον προπονητή μας Ιωάννη Γεροντή που βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε μας βήμα».

Ο προπονητής τους Ιωάννης Γεροντής από την πλευρά του τόνισε: «Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματα των αθλητών ενόψει αγώνων. Το άγχος και το στρες είναι μεγάλο καθώς είναι μεγάλη τιμή να φορούν το εθνόσημο της χώρας μας. Το έργο του αθλητή στη σημερινή Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω σοβαρής κρίσης οπου καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις τις οποίες δεν πρέπει να τους αφορούν, όπως οικονομικές. Όμως είναι μία καλή ευκαιρία να πεισμώσει νεαρούς αθλητές να φτάσουν ψηλά και να μας προσφέρουν υπερηφάνεια και χαμόγελα. Είμαι υπερήφανος για τον Λευτέρη και τον Ζαχαρία όπως είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία», κατέληξε.

Σχόλια